foradia subscriutegrat

Horts socials ecològics a Batoi

L’Ajuntament consolida el projecte amb 10 nous horts a Batoi, arribant ja a 52 espais a tres zones diferents. Aquesta setmana, a més, comencen les visites de centres educatius als diferents horts de la ciutat.

hortsbatoiEl Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOPA) va publicar ahir les bases per a optar a l’adjudicació d’horts socials ecològics municipals a Alcoi, ja que enguany s’oferiran 16 noves parcel·les, de les quals 9 a la Zona Nord i 7 a Batoi. Els primers 9 són horts ubicats junt a l’amfiteatre de la Zona Nord, en passar els seus actuals titulars a la zona de Mascarella de Ferran. Les altres 7 són de nova construcció i s’estan habilitant al parc de Batoi, junt a la pista de skate, on s’ubicaran un total de 10 nous horts. Tres d’aquests nous horts no seran adjudicats, ja que han estat reservats per al seu ús per part d’alguna entitat o associació local.

Per a optar a la gestió d’aquestes parcel·les hi ha un termini de 20 dies per presentar la sol·licitud al Departament de Medi Ambient en  horari de 9 a 14h. Posteriorment, se celebrarà el sorteig de les parcel·les. Amb aquestes noves parcel·les, l’Ajuntament passa a disposar d’un total de 52 horts socials, distribuïts de la següent manera:

Horts socials Zona Nord de superfície aprox. 35 m2:

  • 13 parcel·les individuals.
  • 1 parcel·la entitat (Creu Roja – CRIS)

Horts socials Mascarella de Ferran:

  • 19 parcel·les individuals, de superfície aprox. 75 m2.
  • 9 parcel·les distribuïdes entre 3 entitats (Associació de Sordos de l’Alcoià-Comtat, Amigos 27 Mhz-30 Charly Alpha i Cáritas Diocesana Alcoi.

Horts socials parc de Batoi, de superfície aprox. 60 m2:

  • 10 parcel·les individuals.

Aquesta setmana, comencen les visites de centres educatius als diferents horts de la ciutat, en el context del Programa d’Educació Ambiental que porten a terme les regidories de Medi Ambient i Educació. El projecte, així, compleix un altre objectiu dins la seua filosofía respecte a la difusió de valors educatius i didàctics entre els escolars de la ciutat.

Els horts socials ecològics van ser impulsats seguint un concepte d’urbanisme ecològic, com és de la “complexitat” o “funcionalitat”. Tal com explica el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “la creació dels horts socials el que persegueix fonamentalment és augmentar els usos socials dels espais públics urbans. A més usos, més relacions socials i alhora més diverses, major circulació d’informació sobre temes diferents, augmenta el coneixement entre les persones que formen part d’un barri, d’una ciutat i per tant milloren altres aspectes com ara l’econòmic, el respecte i recolzament mutu, l’associacionisme, etc. A més, també aporten una sèrie de beneficis socials per a les persones adjudicatàries, com ara les persones majors. I una cosa semblant ocorre amb les persones aturades”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *