foradia subscriutegrat

L’accés a la Font Roja torna a restringir-se per Setmana Santa

Respecte l’any passat, s’afegeix un dia més • Enguany la campanya serà divendres 3, diumenge 5 i dilluns 6 d'abril s’habilitarà un servei especial d’autobusos fins al santuari • Es garantirà el pas dels vehicles d’extinció i emergències en cas de produir-se algun tipus d’incidència

font roja lesmuntanyes.com

Un espai natural per gaudir-lo a peu o en bicicleta./

Enguany es tornarà a implantar un sistema de regulació o limitació de trànsit de vehicles particulars al Santuari de la Font Roja i a l’àrea recreativa dels paellers de Sant Antoni durant les festes de Setmana Santa.

Els usuaris hauran de deixar el cotxe a les zones d’aparcament que s’habilitaran a les immediacions del Poliespotiu Francisco Laporta, i podran fer ús del servei especial d’autobusos que es posarà a disposició dels visitants.

En el cas del Santuari de la Font Roja, es tallarà el trànsit de vehicles des de les 10.30 fins les 18.30 hores. Hi haurà servei d’autobús cada mitja hora. El preu del bitllet (anada i tornada) serà de 2 euros. En el cas de l’Àrea recreativa dels paellers de Sant Antoni, es limitarà l’accés de vehicles particulars quan la zona de pàrking estiga completa. En aquest cas, no s’habilitaran autobusos.

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb els responsables de la gestió del Parc Natural, han decidit mantindre aquesta mesura que s’ha aplicat ja des de fa dos anys, després de comprovar que els resultats són òptims en tant que redueix l’impacte dels vehicles al parc, evita problemes d’acumulació de vehicles estacionats i, amb això, evita possibles problemes en cas d’emergència.

Respecte l’any passat, s’afegeix un dia més, el divendres, repassades les dades de visitants d’altres anys el divendres era un dia de gran afluència mentre que, per contra, dissabte no, com el regidor de Medi Ambient Paco Agulló indica “aquests dies assenyalats és necessari ordenar i controlar l’afluència de visitants. Una de les premisses més importants per a la preservació del nostre emblemàtic espai natural és evitar que l’afluència de visitants sobrecarregue el medi.”

Cal recordar que sí podran accedir amb els seus vehicles els treballadors del restaurant i del Parc Natural, vehicles oficials dels serveis de Medi Ambient i Brigades Rurals, persones que tinguen reserva al restaurant o a la zona d’acampada, i propietaris de finques a la zona.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *