foradia subscriutegrat

Moisés Gil en la construcció de l’escultura “El meu país”

"El meu país" que el proper dia 29 de març s’inaugurarà a la veïna localitat de Carrícola a les 12h. • L’obra està immersa dins el projecte “II Biodivers-2015” • Gràcies, Moisés, per fer realitat un somni inimaginable!

Hui divendres 27 de març l’alumnat de 6é del CEIP San Juan Bosco i les seues famílies hem participat  amb l’artista contestà Moisés Gil en la construcció de l’escultura “El meu país” que el proper dia 29 de març s’inaugurarà a la veïna localitat de Carrícola a les 12h. L’obra està immersa dins el projecte “II Biodivers-2015” que el poble té per a gaudi de tots els seus visitants.

Aquest projecte d’art, on s’implica tota la comunitat educativa, naix arran d’una visita realitzada al taller de l’artista i on descobreix la sensibilitat d’aquests xiquets i xiquetes per l’art i en especial per la seua obra. Gil decideix aleshores compartir amb nosaltres la seua bella idea sobre el projecte d’un País Valencià que renaix de les cendres en les que es troba (fruit de la crisi econòmica i social) gràcies a la solidaritat de la ciutadania creant la necessitat de transformar la crisi de valors en treball cooperatiu per construir un altre territori més sostenible, més humà.

El passat dimecres dia 25 de febrer Moisés Gil acudia al centre educatiu per compartir la seua proposta amb els estudiants els quals elaboraren amb fang unes figures prenent com a referent a Antony Gormley que han omplert el passadís de l’escola des d’aleshores. Hui,  les han traslladat a Carrícola amb l’ajuda de les seues famílies i amb elles han completat l’escultura.  Es tracta d’una excavació en el mateix terreny de la silueta del contorn físic del País Valencià d’uns 12 metres de llarga a la qual s’ha deixat un llit de cendra treta de les cremes de remulla, branques i fullaraca dels mateixos bancals i sobre la qual s’han dipositat els personatges fruit de la imaginació dels xiquets.

Les seues famílies han tingut l’oportunitat de formar part de l’obra elaborant també alguna d’aquestes figures amb l’ajuda dels seus fills. Ha sigut molt emocionant veure com d’entre els dits de mares i fills naixia la vida davant els nostres ulls i  en un mateix moment s’unien la natura, les idees i les persones creant un instant màgic que els protagonistes mai no oblidaran.

Amb aquesta iniciativa l’autor ha apropat l’art contemporani als xiquets del Bosco fent-los protagonistes actius i coautors d’aquesta obra d’art. La nostra escultura un dia es fondrà a la terra i desapareixerà però aquesta vivència romandrà per sempre a la nostra memòria.


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *