foradia mediambient

Compromís renuncia al desvirtuat concurs d’idees d’espais tecnològics

Compromís renuncia a participar en el jurat del concurs d’idees sobre espais tecnològics urbans • Paco Blay: “És incomprensible que després d’un retard de més quatre mesos en traure les bases del concurs, el govern no haja acceptat una ampliació de set dies dels terminis, els mateixos que havia tardat en estar disponible a la web la documentació gràfica”

la fotoPaco Blay ha tramés un escrit al Sr. Alcalde renunciant a formar part del jurat que ha de valorar els treballs i projectes presentats al concurs d’idees sobre “Espais Tecnològics urbans”. El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que els motius de la decisió que aporten en el seu escrit diu literalment:

  • 1. No haver respectat el govern les bases prèviament consensuades, canviant-les unilateralment i desvirtuant substancialment el sentit final del concurs —obert a més espais i a més professionals i estudiants, i no solament a arquitectes.
  • 2. Malgrat que la convocatòria s’ha retardat més de quatre mesos, el govern no ha volgut acceptar una pròrroga de set dies —sol·licitud presentada per un concursant— per no estar tota la documentació gràfica disponible al web municipal en el moment de la convocatòria, tal com reconeixen els tècnics. Entenem que així pot haver-se conculcat el principi d’igualtat d’oportunitats.

Per altre costat, continua Blay, “ens hem assabentat el mateix dia, de la primera reunió del jurat, la part que havia sol·licitat en temps i forma –tres vegades, dins del termini- un aplaçament de set dies, ha presentat un recurs de reposició al decret de l’alcalde en el qual li contestava negativament a l’ampliació del termini”.

Així mateix segons Paco Blay ha informat, algun altre representant en el jurat tampoc han volgut formar-ne part, tot i haver-se presentat a l’acta de constitució.

En la mateix linea es manifestava David abad:el govern municipal pot haver conculcat el principi d’gualtat d’oportunitats en el concurs d’espais tecnològics urbans”

david abadPer Compromís es pot haver conculcat, per part del govern municipal d’Alcoi, el principi d’igualtat d’oportunitats en el concurs d’idees sobre “Espais Tecnològics Urbans” en no acceptar una pròrroga d’uns dies en els terminis d’entrega dels treballs segons el portaveu i candidat a l’alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad.

Ha estat la representant d’uns possibles concursants qui ha sol·licitat la pròrroga perquè la documentació gràfica que havia de facilitar l’Ajuntament no estava a punt en el moment de la convocatòria a l’últim Ple Compromís va sol·licitat al govern que ampliara el termini, almenys pels mateixos dies en què no estava la documentació en el web i “el govern municipal no ho ha acceptat, tot i admetre que la documentació no estava a disposició dels concursants en iniciar-se el termini de presentació de sol·licituds”.

No entenem per quins motius no s’ha acceptat la pròrroga pels mateix dies que la documentació no ha estat disponible en el web i segons Abad, “el govern i els tècnics reconeixen que van tardar més d’una setmana a penjar en el web la documentació gràfica”

El portaveu de Compromís considera que, en definitiva, s’ha conculcat el principi d’igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans, sent així que l’ampliació dels termini no haguera perjudicat a ningú sinó que fins i tot afectaria a tots per igual,  situació permet que “els perjudicats puguen presentar una impugnació de la gestió del concurs” per no deixar cap possibilitat de concursar per deficiències de la mateixa administració.

Per altra banda, indica el regidor, hi pot haver indefensió perquè la representant de possibles concursants ha presentat tres escrits a l’Ajuntament en què sol·licitava l’ampliació dels terminis. El darrer escrit el va presentar el mateix dia en què s’acabava el termini (els anteriors dins del termini), i fins aquell moment no havia rebut resposta, ni escrita ni telefònica.

“Per aquest motiu, que se suma al fet de no haver respectat el govern les bases prèviament consensuades, canviant-les unilateralment i desvirtuant substancialment el sentit final del concurs —obert a més espais i a més professionals i estudiants, i no solament a arquitectes—, Compromís no participarà en el jurat de qualificació”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *