foradia pressupostparticipatiualcoi

Concurs d’idees per crear un parc tecnològic urbà

El projecte compta amb 8.000 euros de dotació i pretén aprofitar edificis i espais arquitectònics per a la seua rehabilitació. El concurs s’adreça a professionals del sector de la rehabilitació, edificació, urbanisme, i els participants poden presentar-se individualment o per equips.

rodesL’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant la regidoria d’Empresa, Formació i Innovació, aprovarà aquesta setmana les bases per a la convocatòria d’un concurs d’idees sobre ‘Espais tecnològics urbans’. Es tracta d’una iniciativa que pretén trobar idees innovadores per a la rehabilitació d’espais industrials mitjançant propostes econòmiques, tècniques i arquitectòniques destinades a la recuperació d’aquests espais, i a la realització d’un parc tecnològic urbà a les zones de l’antiga Fundició de Rodes, Fàbrica de Monllor, Fàbrica dels Solers, Fàbrica de Castanyer, espai de Tossals i Molins, Fàbrica de l’antiga Maquinària Ceres i la ribera del riu.

El concurs oferirà un període de 40 dies a partir de la publicació de les seues bases al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant per a que es presenten les diferents idees i iniciatives que opten al premi, dotat amb 8.000 euros. El concurs s’adreça, segons recullen les seues pròpies bases, a professionals del sector de la rehabilitació, edificació, urbanisme i altres professionals relacionats, i els participants poden presentar-se individualment o per equips.

Segons destaca el regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, “molts d’aquests espais poden ser rehabilitats per tindre altres usos, que a més poden fer de motor industrial i econòmic, com de fet ja tenim alguns exemples en marxa, com AITEX o el Campus d’Alcoi de la UPV”. A més, afegeix que “hui per hui les empreses tecnològiques, requereixen espais preferiblement urbans i ben dotats de comunicacions a grans extensions apartades, i per això confiem a que d’aquest concurs sorgisquen idees per revitalitzar aquests elements del nostre passat industrial, i alhora per estimular l’economia local amb un impuls pel sector tecnològic i la indústria fonamentada en la ciència, la investigació i el coneixement”.

Cal recordar que, al respecte, dies abans el regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, manifestava el seu disgust perquè en la modificació de crèdit que es pretenia aprovar en el Ple del dilluns, no s’havia inclòs una nova partida per al concurs d’idees sobre un parc tecnològic a l’illa de Rodes, quan el govern s’havia compromés a convocar-lo en la tardor de 2014. Axí, Blay apuntava que “no solament no s’ha inclòs la partida corresponent, sinó que no ho han comunicat als grups polítics en la Comissió Informativa corresponent”.

Finalment, Gomicia indicava que mentre no es publiquen les bases al BOP aquells agents interessats en l’esborrany del concurs poden adreçar-se a l’Àgora per conèixer les condicions de la convocatòria, a fi de preparar els projectes a presentar. La partida pressupostària per al concurs està consignada amb el títol ‘Estudi parc tecnològic urbà’.


turistalcoi

Una resposta de Concurs d’idees per crear un parc tecnològic urbà

  1. […] Alcalde renunciant a formar part del jurat que ha de valorar els treballs i projectes presentats al concurs d’idees sobre “Espais Tecnològics urbans”. El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que els motius de la […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *