lasarga ajualcoitel

Podem Alcoi decideix recolzar la plataforma ciutadana Guanyem Alcoi

El resultat ha sigut afirmatiu: 124 de les 144 persones que s’han pronunciat al respecte han decidit que Podem Alcoi deu donar suport a la plataforma els pròxims comicis electorals municipals

guanyem alcoi candidatsEls estatuts que van votar els membres de Podem en octubre del 2014 plantejaven que Podem Alcoi no havia de presentar-se a les eleccions municipals. No obstant això, amb motiu de la irrupció de plataformes ciutadanes municipalistes per tot l’estat espanyol, arran de Guanyem Barcelona, la formació política Podemos va plantejar la possibilitat que els cercles municipals Podem recolzaren aquestes plataformes municipals sempre i quan compliren amb els requisits de la nova política.

Aquests requisits, els quals segons Podem serien bàsics per a propiciar la regeneració política que necessita l’Estat espanyol, entre altres són:

 • 1) Tindre un funcionament assembleari obert a tota la ciutadania que vulga participar;
 • 2) Elaborar un codi ètic que obligue a les bones pràctiques polítiques;
 • 3) Elaboració del seu programa de forma col·lectiva, amb la possibilitat que qualsevol ciutadà puga participar en ell;
 • 4) Decidir les seues llistes, obertes a tota la ciutadania, a través de processos d’eleccions primàries.
 • 5) Prendre les decisions importants comptant amb els inscrits a la plataforma

Donat que aquests criteris han sigut escrupolosament aplicats per la plataforma Guanyem Alcoi, Podem Alcoi va convocar els passats dies 29 i 30 de març una consulta ciutadana per tal que els alcoians es manifestassen si estaven a favor o no de recolzar a la plataforma ciutadana municipal Guanyem Alcoi.

El resultat ha sigut afirmatiu: 124 de les 144 persones que s’han pronunciat al respecte han decidit que Podem Alcoi deu donar suport a la plataforma els pròxims comicis electorals municipals.

Cal recordar les persones que ocupen els primers llocs de la llista electoral de Guanyem Alcoi:

 1. Estefania Blanes ha eixit elegida per primàries obertes com a cap de llista per Guanyem Alcoi. Tècnic Superior en Delineació, dedicada en l’actualitat a la gestió municipal com a portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament d’Alcoi, secretària de grup, regidora de Participació Ciutadana, Salut Pública, Consum i Cooperació Solidaritat i Pau.
 2. En segon lloc ha quedat Cristian Santiago, Sociòleg especialitzat en Ciència Política. DEA vinculada a les Relacions Internacionals i Màster en Ciència Política. Actual Coordinador d’Activitats del Centre d’Esports d’Alcoi, Coordinador dels Pressupostos Participatius 2014 i Secretari del Grup Municipal d’EU d’Alcoi.
 3. En tercer lloc, Naiara Davó, llicenciada en Ciències Polítiques i Màster en Cooperació Internacional, especialitzada en Planificació Integral del Desenvolupament Local. Activista treballant per la “confluència entres els diferents actors socials, ciutadans i formacions polítiques, entenent que era el camí per començar a teixir un entramat social ferm, i una societat civil conscienciada i organitzada, capaç de fer nostres les institucions públiques”.
 4. Francisco J. Paredes, membre actiu de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència
 5.  Aleixandre Sanfrancisco, activista de diferents moviments socials.
 6. Vicky Llàcer, membre actiu del moviment de Les Marxes de la Dignitat.
 7. Mauro Colomina, membre de Joventut Sense Futur.
 8. Trini Rubio, treballant al departament d’esports de l’Ajuntament d’Alcoi.
 9. David Amador, participant de la Plataforma por la Hipoteca (PAH) d’Alcoi.
Font: Rodrigo Paños./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *