lasarga ajualcoipresuparticipa

Els Socialistes d’Alcoi acusen a l’oposició ser ‘no constructiva’

PP i Compromís sumen 44 mocions en 4 anys, de les quals 17 eren ‘mocions tipus’ sense propostes per Alcoi, és han presentat entre tots dos 27 propostes per Alcoi, mentre ens acusen de no haver fet res • A pesar de l’endeutament que va deixar el PP hem dut endavant moltes iniciatives en diferents àrees • A pesar de no haver fet res per alguns i que per això "hem reduït el deute de la ciutat en quasi 10 milions d’euros".

psoe alcoiEls socialistes d’Alcoi ha eixit a la palestra en un resum de la gestió i critican als partits que actualment estan en l’oposició a l’Ajuntament d’Alcoi, PP i Compromís, “sistemàticament es dediquen a dir que el Govern Municipal no ha fet res en quatre anys, cosa que no és certa”. 

Si és cert que durant aquests quatre anys no s’han vist grans projectes i que es van trobar un “gran endeutament”i a pesar d’això han dut endavant molts projectes en totes les regidories, a pesar de l’oposició “no constructiva”.

Malgrat el PP i Compromís que els acusen de “no haver fet res”, els socialistes aporten xifres de les poques propostes de l’oposició i a més s’acompanyen amb un informe d’alguns dels projectes duts endavant, no de tots, ja que “la llista seria molt més llarga”. A pesar de “no haver fet res” per alguns i que per això hem reduït el deute de la ciutat en quasi 10 milions d’euros”.

Els socialistes detallen que des de l’eixida de Compromís del govern, al novembre de 2012, fa aproximadament dos anys i mig, han presentat 28 mocions als plenaris, el que fa una mitjana que no arriba a una al mes, però si ens parem a llegir el contingut, podem observar que la meitat, són mocions tipus, en les que no es presenta cap proposta per Alcoi, aquests serien alguns exemples: corredor mediterrani, rebuig LOMCE, 8 de març, rebuig reforma elèctrica i tancament de RTVV, retirada de l’avantprojecte de llei drets concebut i dona embarassada o Referèndum ja! Sobre la Monarquia, entre d’altres, és a dir 14 mocions per Alcoi, una cada dos mesos.

Pel que fa al Partit Popular, segons els socialistes, “les xifres són més escandaloses”, en quatre anys han presentat 16 mocions, però d’aquestes una era d’UPyD, i dos eren mocions tipus, reforma de la Constitució i en defensa de l’ensenyança concertada, és a dir 13 mocions en 4 anys, una mitjana una mica superior a 3 per any.

Tant PP com Compromis “ens acusen de no haver fet res, les xifres demostren qui ha estat 4 anys de vacances, mentre altres governàvem”, assenyalen els socialistes

Resumen d’algunes de les coses que ha fet el Govern Municipal dividit per àrees:

En Benestar Social, hem passat dels 180.000 euros en ajudes l’any 2008 als 400.000 al 2014, a més hem assumit competències de Generalitat com les beques de menjador infantil on des de València han fet retallades, però no podíem deixar cap xiquet sense menjar.

Pel que fa a innovació, hem dut avant un projecte com l’Àgora, que no és tal sols un lloc per fer exposicions, ha acollit més de 350 activitats amb un total de més de 70.000 participants, també s’ha afavorit la creació d’empreses amb el projecte iNMpuls i hem apostat de valent per convertir Alcoi en una Smart City. En els tallers d’ocupació han participat més de 100 persones que han aprés un ofici de forma teòrica i pràctica mentre han millorat l’estat de la ciutat.

També hem de destacar la resolució a favor de l’Ajuntament algunes sentències com la del manteniment de la Rosaleda, a més la Fiscalia ha obert la via penal per depurar responsabilitats pels sobrecostos en la reforma i ampliació del Teatre Calderón, amb una querella contra el contractista, Enrique Ortiz, i contra el director d’obra en apreciar indicis d’estafa i falsedat documental en l’execució i el pagament dels treballs, a més hem volgut aconseguir que els alcoians no hagen de pagar ni un euro per les obres sense executar del Bulevard i que hagueren costat 27 milions d’euros.

La regidoria de festes ha fet visitable el Castell de Moros i Cristians, a més s’ha ornamentat l’Ajuntament celebrant els 30 anys de l’Enramada Festera que es va dur endavant amb govern socialista a Alcoi, amb inversió de la Generalitat. També s’ha fet la I Feria Andaluza.

Respecte a obres, no parlem de grans projectes, encara que durant aquest any començaran les obres d’Entença, i d’ací a poc temps les del Pont de Sant Jordi, però si d’altres necessàries com les realitzades als polígons industrials, parcs infantils, carrer Sabadell, Partidor, El Camí, Batoi, Viaducte o l’asfaltat dels carrers de l’Eixample.

Pel que fa a esports s’han instal·lat noves porteries de Caramanxel, o les reparacions del parquet del Pavelló A, així com la nova pista de BMX, millores al Francisco Laporta, a la sala multiús, sala d’arts marcials, parc infantil, aparcaments, zona de minusvàlids i camps del Serpis, als vestidors, xarxes, o plaques solars entre d’altres. A més de realitzar els primers passos per a la ciutat esportiva del CD Alcoyano. Per altra banda cal informar que ha augmentat les beques esportives passant de 3.250 euros en 2011 a 7.999 en 2014.

Quant a seguretat, s’ha adquirit nou material per a la Policia Local, com vehicles o pistoles, això com la posada en marxa de les càmeres de seguretat, també s’ha adquirit un vehicle especial per a retirar la neu dels carrers estrets i urbanitzacions.

En turisme s’han dut endavant moltes iniciatives entre d’altres dos nous espais museístics, el Museu de Paleontologia i Ciències Naturals Isurus i el Casal de Nadal, així mateix, hem posat en valor turístic el Cementiri d’Alcoi entrant en la ruta europea de cementiris significants. S’han realitzat 70 Congressos, jornades o viatges d’incentius (juny 2011 fins a desembre 2014) caràcter provincial, autonòmic i nacional. Només el 2014, 28 esdeveniments. En total, més de 10.000 persones han participat d’aquestes activitats de turisme de congressos. Hem apostat per fer del Nadal el segon gran reclam turístic de la ciutat, i el 2015 el Ban i la Cavalcada han comptat amb més de 100.000 persones gaudint d’aquesta tradició al carrer.

Finalment en joventut, més de 300 joves s’han beneficiat dels cursos d’Ocupació Jove: ‘Activa’t, reinventa’t i busca faena’, hem creat “Música als Ponts” donant l’oportunitat a 8 grups alcoians de música que es promocionen i toquen a la seua ciutat, i a més de moltes altres activitats hem creat el CCJ, Centre Cervantes Jove. El centre juvenil que la nostra ciutat es mereixia aconseguint que l’edifici de Cervantes es convertisca en el centre neuràlgic de la joventut alcoiana.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *