foradia subscriutegrat

Els veïns de la Pobla del Duc obrin un compte per recaptar fons

L'Assemblea Veïnal conta la planta de residus animals de la Pobla del Duc ha posat a disposició de la ciutadania un compte corrent per a recaptar donacions amb què fer front a les sancions que la Guàrdia Civil ha imposat als conductors que el passat diumenge 29 de març participaren en la Caravana de protesta contra la instal·lació d'esta la planta.

maniplanta2

El passat diumenge 29 de març desenes de cotxes, motos i bicicletes participaren en una nova mobilització veïnal per mostrar l’oposició a la instal·lació d’una planta de tractament de residus animals projectada al terme de la Pobla del Duc, que per les seva perillositat per a la salut de les persones i per al medi ambient afectarà un gran nombre de municipis de la Vall d’Albaida.

La Caravana circulà per la CV-60 des de l’Olleria fins a Terrateig. Durant el trajecte s’anaren incorporat més vehicles que estigueren prop de dues hores circulant per la carretera. Amb aquesta acció, que alentia el trànsit en aquesta via, es posà de manifest l’oposició a la instal·lació de la planta. En conseqüència, la Guàrdia Civil ha imposat multes als conductors participants en la Caravana per circular a poca velocitat.

Al fet, l’Assemblea Veïnal ha iniciat una campanya de recaptació de fons entre la ciutadania per a fer front a les multes de manera conjunta a la vegada que es denuncia este intent de reprimir i criminalitzar la protesta. A més, la plataforma anuncia que a pesar de les sancions continuaran amb les seves mobilitzacions i recorden els nombrosos perjudicis que comportarà la instal·lació de la planta com: possibles contagis i afeccions en la salut de persones i animals, contaminació dels sòls, rius i aqüífers, contaminació de l’aire amb la crema d’animals que creen dioxines, greus impactes sobre les explotacions agrícoles de la zona, alt risc de contaminació per a la ramaderia llindant, insuportables olors susceptibles de ser transportades pel vent fins a les poblacions veïnes i pèrdua de valor turístic.

protestaplanta1Recordem que l’Ajuntament d’Ontinyent ja va presentar un recurs contenciós-administratiu contra l’autorització ambiental atorgada per la Conselleria de Medi Ambient a l’empresa SIG Renovables per instal·lació de la planta. Al respecte, més de 4.000 veïns i veïnes de la comarca van signar les al·legacions en contra de la concessió de l’autorització ambiental integrada a una planta on es tractarien residus animals de categoria 1 i 2, com ara animals amb malalties sospitoses de ser transmissibles, animals morts sense ser sacrificats, material de depuració d’aigües residuals o subproductes amb residus que sobrepassen els límits autoritzats. Ontinyent es sumava així als recursos del propi municipi on es vol ubicar la planta, La Pobla del Duc i el municipi d’Otos i la Colla Ecologista l’Arrel.

L’Assemblea Veïnal de la Pobla del Duc seguirà lluitant conta una planta de residus animals que repercutirà en la degradació de la comarca de la Vall d’Albaida i que a més, en tot el procés relatiu a la seva aprovació i construcció que es troba ple d’irregularitats administratives que ja han sigut denunciades.

Tot aquell que estiga interessat a col·laborar en aquesta proposta estos són les dates requerides:

– NÚMERO DE COMPTE: 3058 2278 22 2810600570 CAJAMAR

– TITULAR COMPTE: AMICS DELS REIS MAGS D’OTOS

– CONCEPTE DE L’INGRÉS: AJUDA ECONÒMICA CONTRA LA PLANTA DE RESIDUS ANIMALS DE LA POBLA DEL DUC.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *