foradia subscriutegrat

Campanya de treballs de neteja i prevenció incendis forestals

Ban per recordar als propietaris de solars i terrenys que han de mantindre condicions d’higiene per seguretat • L’Ajuntament enceta la campanya de treballs de neteja i desbrossament • Paco Agulló fa una crida “a entre tots tractar de mantindre en les millors condicions possibles el nostre entorn"  

En prevenció contra possibles incendis forestals, s’ha començat la campanya de neteja i desbrossament de diferents terrenys municipals. Els treballs, s’executen d’acord amb les directrius del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals i  s’inicien en completar la faixa auxiliar del polígon industrial Santiago Payá.

prevenció-incendisEls treballs de desbrossament i neteja començaran a la zona de Trencacaps i els terrenys entre la Colònia d’Aviació i Batoi. Com ja es va fer l’any passat, tal i com recorda el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “es realitzaran treballs de neteja a tota la zona de l’explanació del ferrocarril i el vessant oest: el que es coneix com ‘la via’. També a l’esmentada àrea entre Batoi i Santa Rosa, a la Via Verda, i a àrees recreatives del terme. Anirem repassant tots els espais on vegem que pot haver risc de propagació ràpida d’incendi”. 

També s’està realitzant un control i seguiment de les propietats privades per fer complir la normativa i que els seus titulars ajuden a reduir el risc d’incendis encarregant-se de la seua neteja. En aquest sentit, l’Ajuntament ha emés un ban municipal sobre ‘Neteja i manteniment de terrenys, solars i immobles’ en què es recorden els punts de l’Ordenança Municipal d’Higiene Urbana d’Alcoi, recordant precisament que els propietaris de solars i terrenys han de mantenir-les lliures de rebutjos i residus; a més, és de compliment obligatori la neteja i el tancament total dels solars sense edificar; i també queden obligats els propietaris de finques i solars a tallar i mantenir en condicions les bardisses i elements semblants que donen a les vies públiques.

Paco Agulló fa una crida “a entre tots tractar de mantindre en les millors condicions possibles el nostre entorn, especialment les zones amb vegetació o properes a àrees naturals. Des de l’Administració treballarem en aquesta línia, però davant els incendis qualsevol precaució és poca, i totes i tots hem d’aportar el que estiga en les nostres mans”.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *