lasarga mediamborganica

Mauro Alcaraz Gisbert Sant Jordiet 2015 Filà Domingo Miques

Mauro Alcaraz: “al meu avi li feia il·lusió tenir un net que fóra Sant Jordiet” • “El que mes ganes tinc és que arribe el dia de Sant Jordi per a agafar la bandera”.

SONY DSCMauro Alcaraz Gisbert és als seus 7 anys el Sant Jordiet 2015 per a la filà Domingo Miques. Cursa segon de primària en el Col·legi Salesianos Sant Vicent Ferrer i és porter de la base del Patí Alcodiam Salesiano, afició a la qual dedica el seu temps lliure, encara que confessa sentir-se un gran amant del futbol. Les seves assignatures favorites en el col·legi són Llengua, Valencià i Coneixement del Medi. Els seus pares Carlos Alcaraz i Estefania Gisbert es troben molt il·lusionats pel càrrec, ja que al seu avi matern, Feliciano, sempre li va fer especial il·lusió tenir un nét Sant Jordiet. Mauro també té un germà de tres anys, Sancho Alcaraz.

‘Llanero’ amb sentiment ‘miquero’

Es podria dir que Mauro viu la festa en una simbiosi festera entre la filá Llana, a la qual pertany el seu pare, i la filá Miqueros, per part del seu avi. Així ho explica la seua mare: “És ‘miquero’ i ‘llanero’, ‘miquero’ per l’avi i ‘llanero’ pel papà. Llavors el dia de l’Entrada i el Alardo es vesteix de ‘llanero’ i el dia de Sant Jordi, al matí, es vesteix de ‘miquero’ per a anar a veure a les monjetes”. Però Mauro confessa que li agrada més el vestit de la Llana perquè “té els meus colors preferits: el blau fosc, el verd i el groc”.

“al meu avi li feia il·lusió tenir un net que fóra Sant Jordiet”

La notícia

La família del nostre Sant Jordiet 2015 sempre havia tingut una gran il·lusió perquè Mauro podia ostentar el càrrec, però especialment està dedicat al seu avi, doncs segons ens explica: “Al meu avi li feia il·lusió tenir un nét que fóra Sant Jordiet”. D’aquesta manera, va ser presentat al sorteig per part de la filà Domingo Miques, en memòria al seu avi matern i la sort li va somriure amb el número 3, que va caure d’un bombo rodat pel seu antecessor en el càrrec, Mario Gisbert Llopis. “Primer ho presentem pels Miqueros per la il·lusió que sempre havia tingut el meu pare, sinó haguera eixit el primer any ja li haguérem presentat per la Llana”, explica Estefania.

El sorteig d’enguany va comptar amb la candidatura d’un total de nou xiquets, dels quals Mauro diu que “els conec a quasi tots perquè 6 d’ells van al meu col·le”.

SONY DSCEl millor i pitjor de ser Sant Jordiet

Un càrrec d’aquestes característiques suposa una gran il·lusió, a l’una que una gran responsabilitat per a un xiquet de 7 anys com Mauro. Ell mateix ens explica que “el que mes ganes tinc és que arribe el dia de Sant Jordi per a agafar la bandera”. També, diu que el millor de ser Sant Jordiet és “el casc, la cuirassa…bé, el meu vestit”. El càrrec també li donarà l’oportunitat de prendre la comunió el dia de Sant Jordi en la Missa Major després de la processó de la Relíquia.

El dia de l’Aparició és un dels actes que Mauro espera amb moltes ganes i Carlos i Estefania expliquen que enguany es tiraran prop de 30.000 fletxes, 10.000 més que el passat any. Sobre elles, Mauro ens explica la seua experiència quan va visitar l’empresa de Plàstics Erum per a descobrir de primera mà com estava sent la seua fabricació, on va veure com les dissenyaven “amb un material blanc i quan l’agafava es doblegava fàcilment perquè encara estava calent” i que “han de ser de plàstic perquè no faça mal a ningú si li dóna al cap”. El nostre pròxim Sant Jordiet ens ensenya entusiasmat una fletxa de fusta amb un disseny especial, “d’aqueix tipus han fet per a repartir en la Diana”, explica el seu pare.
Respecte als inconvenients del càrrec, Mauro diu de forma rotunda que no hi ha cap i Carlos apunta que “ho ha passat molt bé, no ha parat”.

“El que mes ganes tinc és que arribe el dia de Sant Jordi per a agafar la bandera”

El vestit

El disseny del vestit del Sant Jordiet 2015 serà una rèplica de “El Xicotet”, per la qual cosa “en aquest cas no hi ha hagut dissenyador pròpiament dit, però sí ens ha ajudat Juan Climent a completar la indumentària en el tema de les esclaves que porta, detalls que no sabíem ben com eren…Ha sigut el que ho ha acordinado tot”, explica la seua mare.

En arribar a casa de Mauro ens va cridar l’atenció veure com estaven pintant a mà una de les dues capes que portarà, just moment en el qual finalitzaven la seua elaboració. El pintor d’ambdues ha sigut el retratista José Borrell, a les quals ha dedicat dos mesos una mitjana de 4 o 5 hores diàries. Sobre açò, Estefania ens explica que “al principi es va pensar que s’anava a cosir, però com té molt tramat, teixida es quedava molt rígida, i la capa ha de tenir caiguda, llavors al meu marit se li va ocórrer que anara pintada”.

Li preguntem a Mauro si li agrada el seu vestit i si està content del resultat i diu que “sí, molt”, mentre no deixa de distraure’s mirant i tocant la seua bandera, l’element que més li entusiasma.

santjordiet1Una agenda molt atapeïda

Ser Sant Jordiet no és menys i, com qualsevol altre càrrec, comporta fer front a una atapeïda agenda repleta d’actes en representació que s’incrementa, més si cap, a vespra de les festes. Sobre com ho està portant Mauro, no sembla haver sigut una gran pressió per a ell doncs afirma haver-li-ho passat molt bé, al que els seus pares afigen que, per la seua banda, “és un enrenou d’actes i treball perquè en tot el que fa ell hem d’acompanyar-ho, però ho estem vivint amb moltes ganes i il·lusió i sobretot molt agraïts perquè veus que pensen i compten amb el xiquet”.

Assajos com els de la filà Llana o el la filà Navarros, als quals va ser convidat, són alguns dels tipus d’actes que han omplert l’agenda del nostre petit Patró. Però també, en preguntar-li sobre quines altres coses ha fet com Sant Jordiet, Mauro recorda que va acudir al trofeu de hoquei sobre patins, esport del que és porter de la base del Patí Alcodiam Salesiano, i a la celebració del 37 Trofeu Sant Jordiet de ciclisme que es va disputar en el nou circuit de Batoi el passat mes de març.

Finalment, solament queda la entradeta de Sant Jordiet d’aquest divendres 17 d’abril, que partirà de Sant Mauro a les 9’30 hores i a la qual s’ha convidat a participar als xiquets de les 28 filaes, en una edat compresa entre 3 i 11 anys. “És un acte que no s’ha fet mai, però ens feia il·lusió”, puntualitza Estefanía i Mauro afig: “Tinc una idea, per què no partim la filaeta des de El Partidor, és que vull que siga més llarga…”, un acte del que sembla tenir moltes ganes i il·lusió, però Carlos li replica que “és el tram que t’han donat i has de donar gràcies que t’hagen deixat fer-la”.


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *