foradia pressupostparticipatiualcoi

CGT celebra el Primer Maig la festa del Treball a Cervantes

La Confederació General del Treball del País Valencià ha organitzat diversos actes entorn del Dia Internacional de la Classe Treballadora. Com altres anys, la CGT es desmarca de les convocatòries del sindicalisme institucional i marxarà unitàriament amb col·lectius, sindicats i organitzacions que qüestionen el règim i lluiten per una societat justa, lliure i igualitària • Alcoi concentració, 9'30 h Passeig de Cervantes (esmorzar, lectura de poemes, música, parlaments...). Manifestació, 11'30h Passeig de Cervantes fins a la Plaça de Dins

1 maig 2015 pv defDes de la CGT d’Alcoi han emés un nota de premsa per convocar la celebració del primer de maig, la festa del treball. La celebració d’aquest primer de maig 2015 en l’acte que s’ha programat a Alcoi l’1 de maig al passeig de Cervantes a les 9:30 h.

Primer de maig per gaudir d’un esmorzar, el sindicat posa la beguda, la coca i l’aigua-sal. Hi haurà parlaments, lectura de poemes, i a més a més música  fins a les 11:30 h. Hora que marxarem tots junts en manifestació fins a la Plaça de dins.

Aquest 1er de Maig, la classe treballadora, que representem la majoria de la població, les persones que estem patint la violència d’aquesta estafa social d’immenses proporcions, tornem a sortir al carrer per manifestar la nostra indignació, la nostra protesta col·lectiva i, també, la nostra determinació i voluntat de capgirar el model de societat amb la que els poders financers i els diversos governs ens tenen atrapats i atrapades.

Segons el sindicat CGT estem ja en el seté any de l’actual crisi del sistema capitalista, un sistema dins del qual les crisis són inherents, consubstancials, no una disfunció ni una anomalia. Aquesta no és la primera crisi del sistema capitalista, i en la mesura en el fet que el capitalisme sobrevisca a la mateixa, no serà tampoc la darrera.

Tanmateix, recorden que “ les dones i els homes del sindicalisme revolucionari lluitem cada dia amb totes les nostres forces, per a construir un altre model de societat sense desigualtats i amb drets socials i laborals garantits”.

Des de CGT fan una crida a tota la classe treballadora, a continuar amb la tradició de lluita col·lectiva que ve d’antic i que “ens fa forts, al fet que no ens deixem acovardir, a no deixar-nos domesticar i a articular respostes a les agressions des del suport mutu i l’acció directa”.

Han universalitzat la misèria, l’esclavitud, la manca de llibertats, la manca de perspectives per al futur de diverses generacions de joves, de les persones migrants, de dones, de gent gran, d’aquells i aquelles que no tenen ni feina ni prestacions, de persones treballadores semiesclaves… Ens ho han tret tot: la feina amb drets, els serveis públics, la sanitat, l’ensenyament, els transports públics, les comunicacions, les energies (l’aigua i l’electricitat), els habitatges, l’accés a la universitat, a la cultura, a la justícia burgesa, les cures a les persones dependents (ancianes, malaltes i nens). Ens han tret el dret a decidir i a protestar, a manifestar-nos, a expressar-nos de forma individual i col·lectiva. Ens han arrabassat el dret a ser persones lliures que aspirem a viure amb dignitat.

La corrupció més descarnada campa al seu aire i s’ha estès a totes les institucions, polítiques, empresarials, judicials i policials. És molt penós que arribi també als sindicats del règim (ERO d’Andalusia, targetes opaques de Bankia, sobresous a càrrecs sindicals , etc).

Per si això fos poc, intenten posar una mordassa a la societat perquè no proteste, perquè es conforme, imposant el terror i la por a base de repressió policial, de repressió econòmica, d’empresonar persones innocents simplement per participar en les protestes pacífiques. Ens estan lligant de peus i mans com en els temps més durs del franquisme, sense escrúpols i sense plantejament moral.

No ho podem consentir. Hem de seguir mantenint la mobilització al carrer, amb processos electorals i sense ells, unificant lluites, practicant la solidaritat i el suport mutu, demostrant que no tenim por, que ens sobra dignitat per lluitar com a classe, que no deixarem que ens roben el futur, tampoc el dels nostres fills i filles.

Hem de obligar-los a derogar totes les lleis lliberticides que ens han imposat, les Reformes Laborals, les lleis Mordassa, acabar amb la negociació del TTIP, negar-nos a que es pague el DEUTE amb els diners públics perquè és il·legítim i injust, recuperar els serveis públics robats, acabar amb la crueltat dels desnonaments, aconseguir la RENDA BÀSICA per a totes i tots. En definitiva, repartir la riquesa i el treball. És l’obligació que ens toca a la nostra generació, per a nosaltres i perquèno fer-ho seria un DESASTRE per a les generacions futures.

Font: Confederació General del Treball del País Valencià /


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *