foradia subscriutegrat

1er de Maig

per Toni Francés, candidat Alcalde d'Alcoi PSOE

toni frances

Toni Francés./

Un any més celebrem l’1 de maig el dia internacional del treball, però aquest no és un any més. La crisi econòmica i les polítiques del PP han fet que les condicions laborals dels treballadors hagen patit el pitjor retrocés des de la recuperació de la democràcia al nostre País, polítiques que estan generant retalls, pèrdua de drets, llocs de treball precaris, salaris cada dia més baixos.

Davant aquesta situació hem de deixar clar que no estem disposats a permetre que la crisi econòmica la paguen els treballadors i que la recuperació econòmica siga només per a uns quants. La recuperació econòmica ha de ser justa, ha de servir per a reduir les desigualtats i no per augmentar-les, com fan les polítiques del PP.

Per això, els socialistes exigim la derogació de la reforma laboral, recuperar els drets laborals, pujar el salari mínim, a més hui en dia més de 3 milions d’espanyols estan desocupats i no tenen cap cobertura econòmica. Els socialistes defensem que totes les persones en situació de desocupació tenen dret a viure dignament, per això hem recolzat la Iniciativa Legislativa presentada per UGT i CCOO i que també va ser recolzada per tots els grups excepte pel PP.

Açò és el que hem fet els socialistes alcoians des de la nostra responsabilitat de govern, treballar per atendre les necessitats de les famílies amb menys recursos i promoure un nou model econòmic basat en el coneixement.

Els socialistes a pesar de la dolenta situació econòmica que vam trobar no tan sols no vam reduir les polítiques socials, és que han sigut les grans protagonistes d’aquesta legislatura, duplicant les ajudes a les famílies, creant la beca menjador quan el PP va deixar fora d’aquesta ajuda a més de 100 xiquets i xiquetes alcoianes, ampliant les subvencions a les entitats socials, reduint l’IBI, la brossa i l’aigua a les famílies amb una renda inferior a 12.000 €.

Era important atendre la delicada situació social que estaven patint moltes famílies alcoianes, com també era necessari ajudar a crear noves oportunitats d’ocupació a la nostra ciutat, donar suport a als emprenedors i impulsar nous sectors econòmics. Açò ho hem fet possible gràcies a un projecte que ja és referent com és l’Àgora.

Les dades d’atur a la nostra ciutat s’ha reduït en més de 1000 persones als últims dos anys, reducció clarament insuficient, hem de fer més i millor, però soles no podem resoldre tots els reptes que tenim, necessitem un canvi clar de les polítiques econòmiques o socials tant a la Generalitat Valenciana com al Govern Espanyol, en poc més de 20 dies el canvi serà possible a la Comunitat Valenciana i en pocs mesos a conjunt de l’Estat.

Font: PSOE Alcoi, Toni Francés./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *