foradia subscriutegrat

Alfredo Albero “agrupar el vot del canvi”

Hem passat de no existir políticament a ser una força amb la qual s'ha de contar i que cada dia és més important en el panorama polític de l’Estat Espanyol (...) Per ser-te sincer t’he de dir que malauradament, Guanyar Alcoi no ha guanyat Alcoi (...) En aquestes comarques tenim molts votants i molts simpatitzants (...)

Alfredo Albero alcoi lesmuntanyes

Alfredo Albero actualment és el Secretari General de Podem Alcoi. Ha estat lluitant per la democràcia i els drets humans des dels anys 70, primerament des de dins del PCE i més endavant de forma independent. En els darrers anys, fins a la irrupció de Podem, va ser un membre actiu del Front Cívic Som Majoria que va fundar Julio Anguita.

– Fa un any que va aparèixer Podem Alcoi. Quina ha sigut la seua evolució? Com ha canviat des de llavors fins ara?

Jo diria que l’avanç ha sigut enorme. Fa poc més d’un any érem un grup de companys i companyes que, moguts per la millor bona fé del món, ens basàvem, per a funcionar, únicament en el que teníem a l’abast que eren alguns documents editats pel grup promotor d’aquest projecte. Avui, el partit, ha celebrat una Assemblea Ciutadana a nivell d’Estat en la qual, els alcoians hem participat. En eixa assemblea, amb una participació de més de cent mil persones, ens hem dotat de tot el que és necessari per a constituir-nos com a un partit estructurat a nivell de tot l’Estat. Tenim un Secretari General i un equip de direcció política d’àmbit nacional, a més d’uns documents polítics, organitzatius i ètics que determinen el tipus de força política que som.

Després, hem passat a dotar-nos d’equips de direcció política i Secretaris Generals a nivell Autonòmic i local. I, a continuació hem participat en unes eleccions Autonòmiques que ens han permet tindre una presència important als Parlaments de les Autonomies que han celebrat eleccions.

En poques paraules i sense voler ser arrogant: en poc més d’un any, hem dut a la pràctica un treball de gegants. Hem passat de no existir políticament a ser una força amb la qual s’ha de contar i que cada dia és més important en el panorama polític de l’Estat Espanyol.

– Què us diferència d’altres formacions polítiques?

Nosaltres, com a força política filla d’aquell crit d’indignació que es va anomenar el 15-M, hem estat sempre obstinats, en tindre una pràctica política basada a ser, un camí de participació política per a tots aquells que tinguen voluntat de participar, democràticament, en la presa de decisions polítiques al seu país o a la seua ciutat.

Avui ja són altres els que també han incorporat algunes d’aquestes pràctiques democràtiques, però fan com aquell que se n’ha recordat de Santa Bàrbara quan trona.

En resum. No ens interessa, com fan altres, mantenir el partit convertit en un aparell electoral per a que les cúpules es puguen presentar a les eleccions i poc més.

– Creieu que els resultats electorals del 24 de maig us han afavorit?

Clar que sí. Podem es va presentar per primera vegada, en maig de 2014 a les eleccions Europees. Vam obtenir la confiança de més d’1.240.000 electors i cinc eurodiputats. Un any després, en 2015 hem participat en les eleccions Autonòmiques i el resultat ha sigut molt positiu. Hem doblat el nostre suport electoral. Com he dit abans, avui tenim presencia a tots els parlaments autonòmics que han celebrat eleccions.

– Podem Alcoi va donar el seu suport a la plataforma Guanyar per aquestes municipals. Esteu satisfets amb el seu resultat?

Per ser-te sincer t’he de dir que malauradament, Guanyar Alcoi no ha guanyat Alcoi. Haver-ho fet seria el que a mi i a molts, ens haguera agradat. No obstant això, si els cinc regidors que aquesta Plataforma ciutadana ha aconseguit juguen bé les seues cartes, crec que des de l’oposició, poden fer un bon treball a favor d’eixa majoria social que està necessitada de tindre veu al Consistori Municipal.

– Com és la vostra relació amb els cercles Podem dels pobles del voltant?

Igual que a Alcoi, a Muro existeix un Cercle Podem des de pràcticament els primers moments. La nostra relació amb ells és de total col·laboració i cordialitat

De moment, a la resta d’aquestes comarques tenim molts votants i molts simpatitzants. El treball ara consistirà a ajudar a crear Cercles Podem per tot arreu d’aquestes terres.

– Quina serà la vostra activitat d’ací a les eleccions generals de novembre?

Tenim molts treballs per a dur endavant. No sabria dir-te quin és el més important. En general, hem de desenvolupar i enfortir, políticament i organitzativament, els Cercles que ja tenim i els que anem a ajudar a crear de nou.

Millorar l’organització quantitativa i qualitativament. És el que cal fer per a estar en les millors condicions possibles de cara a la gran batalla política que representaran les eleccions generals de novembre.

Eixes eleccions seran la gran oportunitat perquè aquest país trie entre continuïtat o canvi polític. Podem ha sigut i és la principal força política impulsora dels criteris de democratització, transparència i lluita contra la corrupció en aquest país. És, per tant la principal força política capaç d’agrupar el vot del canvi.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *