foradia subscriutegrat

La Plataforma per la Reindustrialització per l’enfortiment de la indústria

Els membres de La Plataforma per la Reindustrialització Territorial de la qual són COEVAL, IBIAE i FEDAC, s'han reunit amb el conseller Màxim Buch i el secretari Autonòmic d'Indústria i Energia José Monzonis per presentar-los l'estudi sobre el DNI Industrial • Aquestes comarques són industrials i per tan han de seguir sent-ho i a més les empreses estan duent a terme una contínua aposta per la qualitat, les noves tecnologies, la innovació, la professionalitat

fedac reunió conseller

Membres de La Plataforma per la Reindustrialització Territorial amb el Conseller d’Industria./lesmuntanyes.com

Els membres de La Plataforma per la Reindustrialització Territorial de la qual són COEVAL, IBIAE i FEDAC, s‘han reunit amb el conseller Màxim Buch i el secretari Autonòmic d’Indústria i Energia José Monzonis per presentar-los l’estudi sobre el DNI Industrial de les comarques de la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla i l’Alcoià el Comtat exposant-los les dades de l’estudi, realitzat per la Universitat de València, així com l’objectiu bàsic de la Plataforma, l’enfortiment de la indústria com a activitat econòmica que genera més ocupació,

Els motius pels quals es va sol·licitar que es fes l’estudi és per conéixer la situació es troben els termes, aquest estudi demostra que aquestes comarques són industrials i per tan han de seguir sent-ho i a més les empreses estan duent a terme una contínua aposta per la qualitat, les noves tecnologies, la innovació, la professionalitat, etc.

Segons l’estudi dirigit per la professora Maria Dolores Pitarch. Les dades més significatives que es van ressaltar al llarg de la reunió van ser que al territori que comprén la Vall d’Albaida, la Foia de Castalla i l’Alcoià el Comtat, les seues indústries tenen una facturació anual de 2.000 milions d’euros, es genera el 6,7% de l’ocupació, es produeix el 6% de la facturació industrial de la CV, 14.500 llocs de treball directe, hi ha 1.362 empreses industrials multisectorials, el 9% de l’exportació de la Comunitat Valenciana es produeix en aquest territori, estan el 7% de les empreses industrials de la CV i tot això solament amb el 3,2% de la població de tota la comunitat.

ESTUDI SOBRE EL DNI INDUSTRIAL IMPULSAT PER LA PLATAFORMA PER A la REINDUSTRIALITZACIÓ TERRITORIAL

L’estudi incideix en la necessitat de suport institucional al sector industrial de les comarques de la Vall d´Albaida, L´Alcoià –El Comtat i La Foia de Castalla per no frenar el seu creixement.

  • El teixit industrial de La Vall d’Albaida, L’Alcoià, El Comtat i La Foia de Castalla és deu punts superior a la mitjana autonòmica.
  • Les empreses innovadores d’aquestes comarques concentren un de cada cinc euros de subvencions públiques en la C.V per a projectes innovadors.
  • Augmenta la diversificació industrial d’aquest territori: Als tradicionals sectors de la joguina i el tèxtil s’han sumat la indústria emergent relacionada amb cautxú, plàstics i productes metàl·lics

L’estudi realitzat per la Universitat de València i que es va presentar en el seu Rectorat destaca el valor industrial de les comarques de La Vall d’Albaida, L’Alcoià, El Comtat i La Foia de Castalla en un període de pèrdua de pes industrial a la Comunitat Valenciana i a Espanya.

  1. Es tracta d’una de les zones de major tradició industrial de la Comunitat Valenciana que, des de finals dels 70 ha experimentat transformacions importants cap a un model basat en empreses innovadores que organitzen en el seu entorn a les empreses subministradores altament especialitzades.
  2. L’àrea amb 228.175 habitants, és a dir el 3´2 % de la població de la Comunitat Valenciana, concentra un elevat percentatge d’empreses industrials, el 17% del total d’empreses són indústries enfront del 7,5% en la regió el 9% de l’exportació de la Comunitat Valenciana es produeix en aquestes comarques. Al voltant del 7% de l’ocupació industrial de la Comunitat Valenciana es localitza en els 8 municipis més importants de l’àrea, entre els quals destaquen Alcoi, Ibi i Ontinyent, i més d’1.700 empreses de la zona han estat reconegudes per les Entitats competents en incentius com a empreses innovadores, la qual cosa suposa més d’un 20% de les quals hi ha a la Comunitat Valenciana.
  3. La seva facturació industrial anual és de 2.000 milions €, compta amb 1.362 empreses industrials multisectoriales i 14.500 llocs de treballs directes. L’estudi ha estat finançat pels Ajuntaments d’Ontinyent i Ibi, i la Mancomunitat Alcoià-Comtat, i recolzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i Associacions Empresarials com COEVAL, FEDAC i IBIAE, que constitueixen la Plataforma per la Reindustrialització Territorial, promotora i impulsés de l’Estudi a fi de poder disposar d’un DNI industrial del territori.

Segons l’estudi dirigit per la professora Maria Dolores Pitarch, membre de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local. la zona destaca pel seu potencial industrial, pel comportament innovador de les seues empreses i per la seua saber-fer industrial basat en la seua tradició i especialització productiva.

En aquest sentit, i malgrat l’impacte de la crisi, la zona segueix explicant, segons l’estudi, amb clusters rellevants quant al seu pes a escala regional, en els sectors del tèxtil i la joguina, mentre que sectors que abans complien funcions auxiliars en els seus respectius sistemes de producció local (cautxú i plàstics, productes metàl·lics) han passat a convertir-se en activitats bàsiques lligades a cadenes de valor i mercats extra-locals, i han generat noves aglomeracions d’activitat industrial. Els sectors tradicionals no han d’abandonar-se, introduint en ells un input d’innovació i de coneixement, però, igualment, la diversificació industrial -trobar noves fonts de creixement i activitat- ha de ser una altra meta a perseguir.

Els autors de l’estudi destaquen que l’escala municipal és insuficient per desenvolupar projectes d’entitat. Aquesta és una realitat de la qual són conscients els gestors polítics i els empresaris, com a prova la mateixa iniciativa d’aquest informe. En conseqüència, ha d’aprofitar-se l’excel·lent clima de cooperació interterritorial i públic-privat que existeix a la zona per aconseguir el necessari llindar de grandària que permeta gaudir d’economies d’escala en la utilització de recursos (humans i financers), per desenvolupar projectes, i per aconseguir visibilitat institucional i política.

Font: Redacció./


ajualcoi

Una resposta de La Plataforma per la Reindustrialització per l’enfortiment de la indústria

  1. […] El seu territori compta amb 228.175 habitants i al seu territori es concentren 1. 362 empreses industrials multisectorials que han creat 14.500 llocs de treball directes i facturen 2.000 milions de € anuals. Sent el territori el 3,2% de la població de tota la Comunitat Valenciana representa el 7% de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana. La Plataforma va presentar recentment el DNI Industrial del seu territori en el Rectorat de la Unive… […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *