foradia cdturisme

“Mestizajes” d’Antoni Miró en l’Ambaixada de Cuba a Madrid

Inauguració exposició "Mestizajes" d'Antoni Miró (Alcoi) en l'Ambaixada de Cuba a Madrid el 29 d'abril (Abril-Maig) • El pintor valencià i gran amic de Cuba Antoni Miró • Arahí Martínez, va delectarar amb la seua veu i les seues cançons

antoni miro cuba madrid lesmuntanyes.com

Antoni Miró, Eugenia Eiriz, Natasha Diaz i Mayor Zaragoza, abans d’inaugurar “Mestizajes”./

El 29 d’abril es va inaugurar la mostra “Mestizajes” a l’edifici del Passeig de l’Habana de Madrid, amb la presència de l’autor Antoni Miró, aixi com de l’ambaixador cubà, la consellera de cultura, de Federico Mayor Zaragoza i de diversos membres de la Companyia “Antonio Gades”, entre ells, Eugenia Eiriz. L’acte es va tancar amb un recital de la cantant Arahí.

Presentació de Natasha Diaz, Consejera de Cultura, Embajada de Cuba.

Recorde la primera vegada que vaig sentir parlar d’Antoni Miró, va ser l’any 2000 quan va presentar al Centre Wifredo Lam en l’Havana, la seua exposició Per a Cuba. Vaig tenir l’oportunitat d’estar allí.

antoni miro a madrid cuba lesmuntanyes.comI avui, 15 anys després, vol el destí que aquí a Madrid, torne a retrobar-me amb aquest gran pintor valencià, un pintor 15 anys més experimentat que el que en l’Havana vaig gaudir al costat de molts cubans. Perquè Va mirar també és un gran amic de Cuba.

Antoni Miró és un pintor d’un profund sentit humanista. És un dels trets principals de la seua obra. Però també és un artista que maneja molts llenguatges, codis i tècniques. És un excel·lent dibuixant, expert en les tècniques de gravat, escultor, ceramista, pintor, un inesgotable creador d’imatges, un versàtil artista reconegut dins i fora d’Espanya.

Un dels seus temes obsessius i en el qual aconsegueix un dels seus més alts resultats creatius és l’erotisme. El cos Humà és noblesa i benedicció terrenal; no obstant això, durant segles ha despertat les polèmiques més angoixants i de vegades inconcebibles, també les més altes dosis de lirismes en poetes, pintors i cineastes.

A certs espais, és símbol de llibertat; en uns altres, sembla encarnar el llibertinatge i el dimoni. A uns els sedueix, a uns altres els enfelloneix. Ni ara ni mai ha deixat de ser poma de la discòrdia.

Per a Miró, l’erotisme és una eficaç forma d’autoconeixement de l’home i en tal sentit el reinventa una vegada i una altra. Un delicat imaginari de la sexualitat, un voluptuós acostament al cos i al sexe, pot rastrejar-se a través de la seua prolífica obra.

Però Antoni Miró és també un intel·lectual de compromeses posicions d’esquerra, un permanent denunciador i crític de les injustícies socials de la segona meitat del segle XX. És un gran amic de Cuba i un autèntic admirador dels principis sobre els quals se sustenta la Revolució Cubana. Amic-germà d’Antoni Gades, Miró s’apropa a la nostra cultura amb el batec de l’amistat.

IMG_0201

Toni MIró i la cantant Arahí./

Inaugurem l’exposició “Mestizajes” 27 obres realitzades per Miró la inspiració de les quals va ser la novel·la El Vol del Gat de l’intel·lectual cubà, i actualment assessor del President, Abel Prieto Jiménez. Cada capítol posa títol a una pintura de Miró, la musa inspiradora de la qual va ser Sol Picó, coreògrafa i ballarina valenciana, interrelacionant-se així literatura, pintura i dansa en un joc de complicitats i llibertat.

Agraesc a Miró per la seua obra i per exhibir-la per a vostés aquí, en Passeig de l’Havana, en territori cubà de Madrid, poc temps abans de portar-la a la veritable Havana, Gràcies Miró i a tots per venir avui.

Ara els convide a inaugurar aquesta bella exposició que s’exhibeix en els nostres salons a l’esquerra. Igualment gaudirem de les interpretacions de Arahi

Font: Natasha Diaz, Consejera de Cultura, Embajada de Cuba./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *