foradia pressupostparticipatiualcoi

Dia Internacional del Lupus solidari

Alcoi commemora aquest divendres, 8 de maig, el Dia Internacional del Lupus amb una sèrie d'accions solidàries i informatives en el Gimnàs Onsen Alcoi • L'Associació Valenciana d'Afectats de Lupus, Avalus, invita a la participació a fi de cridar l'atenció sobre la falta de mitjans en la recerca d'aquesta malaltia.

dialupusAlcoi commemora el 10 de maig, Dia Internacional del Lupus, amb un conjunt d’accions solidàries i informatives en el Gimnàs Onsen Alcoi, situat en el Centre Comercial Alzamora. L’objectiu és conscienciar a la gent sobre aquesta malaltia caracteritzada per una afectació del sistema immunitari i que ataca a les cèl·lules i teixits sans de diverses parts del cos, i el que pocs coneixen es que la pot patir qualsevol persona.

El divendres 8 de maig el centre esportiu realitzarà una jornada de portes obertes, tant per a afectats com no afectats i on, entre altres activitats, tots els assistents podran gaudir de les seues instal·lacions i provar les seues classes. Al mateix temps, s’instal·larà una taula informativa a l’entrada del Gym i tots els monitors, com a socis i participants que ho desitgen, portaran alguna peça morada, color que simbolitza aquesta malaltia encara tan desconeguda i sense tractament.

Per la seua banda, l’Associació Valenciana d’Afectats de Lupus, Avalus, en la seua incansable labor de donar a conèixer aquesta malaltia i recolzar tant a pacients com a familiars, vol fer una crida a la població tant d’Alcoi com de la comarca perquè amb la seua presència i participació en aquest acte solidari ajuden a cridar l’atenció sobre la falta de mitjans en la recerca d’aquesta malaltia, pertanyent a les denominades “autoinmune”.

“És d’agrair la cooperació completament altruista rebuda pel Gimnàs Onsen tant en la preparació com en la realització d’aquesta Jornada de Portes Obertes solidària i per la seua directiva, imprescindibles per a aconseguir que tant la població en general com les autoritats sanitàries en particular, s’impliquen en la recerca i engegada de tractaments que ajuden a mitigar, guarir o fins i tot eradicar aquest tipus de dolències” comenten des de Avalus.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *