Foradia

Cap de setmana gran per a Muro i cloenda de les festes

Després d’un intens cap de setmana amb els desplegaments de l’Entrada Mora el dissabte i l’Entrada Cristiana el diumenge, Muro esgota les festivitats el pròxim 17 de maig amb la Pujà de la Mare de Déu a la seva Ermita.

festesmuro

La localitat de Muro va viure aquest cap de setmana passat les seves Festes de Moros i Cristians en honor a la Verge dels Desemparats. Ara la localitat esgota les seves festes i ja sols queda, per finalitzar, el diumenge 17 de maig la tradicional Pujà de la Mare de Déu a les 21 hores la seva Ermita.

Després de setmanes amb els actes previs, el divendres, 8 de maig, a la nit es va encetar la Trilogia amb la celebració del Passacarrer dels Músics. Però els actes més destacats de la festivitat de Muro van començar el dissabte,9 de maig, quan va ser el torn de l’exòtic desplegament de l’exèrcit de la Mitja Lluna amb l’Entrada Mora, a les 17 hores, capitanejat pels Takirs. Així, sota un rinoceront de grans dimensions, Salvador Vicent, ha estat el capità moro d’aquestes festes 2015. I per tancar la desfilada, l’Abanderat ha sigut enguany Cristóbal Nadal de Els Verds.

El torn del atre bàndol va ser el diumenge, 10 de maig, quan a les 17 hores van començar el desplegament de les tropes de la Creu amb l’Entrada Cristiana. Pels carrers de Muro i acompanyats d’un intens sol van fer la seva desfilada amb la Capitania dels Contrabandistes de José Soler al capdavant i la Bandera dels Maseros de Amparo Pérez.

Air, dilluns 11 de maig, van tindre lloc les diferents ambaixades. A les 10’30 la del Tonell, a les 13 hores la mora i a les 19 hores la cristiana. I a la nit se celebrà la retreta a les 21’30 hores.

Muro donarà carpeta a les seves festes aquest pròxim diumenge 17 de maig. Per finalitzar tindrà lloc la Pujà de la Mare de Déu a les 21 hores la seva Ermita. En arribar-hi es dispararà un gran castell de focs artificials i es cantarà l’himne dedicat a la Patrona. D’aquesta manera i amb l’habitual traspàs de Càrrecs Festers i sorteig de Clavariesses de l’any següent, es donarà fi a les festes de Moros i Cristians del 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *