foradia subscriutegrat

Èxit de Geolodia Alcoi amb 1500 participants

Aquest diumenge 10 de maig es va celebrar la novena edició de Geolodia Alcoi 2015, amb l’objectiu de donar a conèixer algunes de les meravelles del patrimoni natural d'Alcoi • La jornada va transcorre amb una participació extraordinaria, amb més de 1500 persones

geoaldia alacant lesmuntanyes.com

El grup de monitors que van participar en el Geolodía Alcoi 2015./lesmuntanyes.com

En un dia solejat la novena edició de Geolodia Alcoi 2015 va tindre lloc aquest dimenge 10 de maig. La jornada va transcorre amb una  participació extraordinaria, amb més de 1500 persones entre les dues rutes i els tallers, a més de 100 monitors que van explicar de forma amena i comprensiva algunes de les meravelles del patrimoni natural d’Alcoi.

D’aquest forma, Geolodia Alcoi 2015 va donar a conèixer als participants com i quan es van formar les muntanyes del Carrascal de la Font Roja i Mariola, on i per què se situen les principals deus de la comarca, com era el llac pliocè que inundava l’actual Foia d’Alcoi, per què es produeixen terratrèmols i lliscaments, com funciona El Salt o com s’han format Els Canalons, entre altres aspectes.

Els dos itineraris de característiques diferents composaven una jornada per a tenir en compte els diferents perfils de participants. Primerament, el públic familiar va participar en una ruta curta en la Font Roja complementada amb una desena de tallers geològics instal·lats en l’edifici Font Roja Natura i els seus voltants. I pel que fa els amants del senderisme van realitzar una ruta d’una mica més de 10 km al llarg dels rius Riquer, Barxell i Polop (El Salt‐Racó de Sant Bonaventura‐Canalons).

Els monitors que van participar en aquesta edició són professionals de diferents àmbits de la Geologia i de l’Enginyeria Geològica de la província, la major part provinents de la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València Campus d’Alcoi i la Universitat Miguel Hernández, així com de diversos instituts d’ensenyament de la província, de les administracions públiques i d’empreses de hidrogeologia i geotècnia i, a més, un grup d’estudiants del grau de Geologia.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *