Foradia elgrat

Activitat oberta sobre els Neandertals del Salt

Associació de Veïns de Batoi, Museu, Universitat de València i CIP FP Batoi col·laboren en la iniciativa per apropar-se a la vida dels Neandertals del Salt. Al parc hi haurà maquillatge i perruqueria, es faran jocs i tallers d’elaboració d’instruments.

17598743435_b50d384de9_bEl pròxim divendres, 15 de maig, el parc de la Via de Batoi (al carrer Montdúver) acollirà una curiosa activitat per a la divulgació de la prehistòria i la vida dels neandertals que poblaven la zona del Salt fa 60.000 anys. Es tracta d’una iniciativa organitzada conjuntament per l’Associaciació de Veïns de Batoi, el CIP FP Batoi, el departament de Ciències de l’Educació de la Universitat de València, i el Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo.

El director del Museu, Josep Maria Segura, va presentar l’activitat, emmarcada en un ampli projecte pedagògic al voltant de la divulgació i la difusió del coneixement al voltant del jaciment prehistòric del Salt. En aquest sentit, fa anys que la professora de la UV Paula Jardón ha estat treballant els coneixements del Salt en un projecte pedagògic que ha donat com a resultat diferents materials, audiovisuals i també virtuals. Ara es convoca aquesta activitat ben curiosa i interessant, oberta a la participació de tothom qui vulga sumar-se, que a més tindrà continuïtat amb noves jornades semblants en el marc de la temporada d’excavacions del jaciment, ha explicat el director del museu.

En representació de l’Associació de Veïns, Cristina Valero, comentava que la idea és fer una jornada divertida i participativa, especialment adreçada als xiquets i xiquetes d’edats fins a 16 anys, però interessant per al públic en general. Al parc hi haurà maquillatge i perruqueria, es faran jocs i tallers d’elaboració d’instruments, i també música. La música que, pel que sabem, devien interpretar els Neandertals, i els jocs als quals devien jugar aquells avantpassats, explicà Valero, qui també destaca la vinculació del barri amb el jaciment del Salt, situat a la vora de Batoi, que ha tingut ja diferents episodis de col·laboració entre l’entitat veïnal i els responsables de les excavacions.

A l’organització participen també els mòduls de Perruqueria, Maquillatge i Animació Sociocultural del CIP FP Batoi. Els seus alumnes seran els encarregats d’adaptar la imatge dels participants al ‘look’ Neandertal segons els indicis històrics. També l’empresa Cárnicas Catalá col·labora, cedint ossos per l’elaboració d’útils.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, subratlla que fa una crida a tothom a sumar-se a la iniciativa. “S’ha fet una feina important per part dels diversos agents que participen, en el marc d’una experiència molt més àmplia de participació activa de les entitats per difondre el coneixement històric i el patrimoni arqueològic, i estem segurs que serà un èxit i en el futur ens donarà encara més fruits d’interés per a la divulgació de la nostra història”, deia Agulló.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *