foradia subscriutegrat

Inscriu-te per ser voluntari en la prevenció d’incendis

Obert el termini d’inscripció, fins el 5 de juny • La Regidoria de Medi Ambient posa en marxa la campanya de voluntariat mediambiental de prevenció d’incendis forestals • Una campanya que es desenvoluparà enguany entre el 15 de juny i el 28 d’agost.

Voluntaris Medi Ambient 1

Voluntaris realitzen tasques de prevenció a Alcoi./lesmuntanyes.com

Com ha estat els últims anys s’ha posat en marxa la campanya de Voluntariat Mediambiental en prevenció d’incendis forestals per als mesos d’estiu. Com en els anys precedents, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració amb la Conselleria de Governació i Justícia, organitza aquest programa en què diferents voluntaris realitzen tasques de prevenció, en una campanya que es desenvoluparà enguany entre el 15 de juny i el 28 d’agost.

Com cada any, el programa del voluntariat ambiental començarà amb la impartició d’un curs de formació als voluntaris en què se’ls capacitarà en l’ús dels equips de comunicació, tècniques per a la detecció d’incendis i geolocalització a través de plànols i mapes. A més, els voluntaris participants reben una dieta de 10 euros per dia de vigilància.

El formulari de sol·licitud per adherir-se al programa està disponible a la pàgina web de la Regidoria de Medi Ambient, i a les pròpies oficines del departament en el carrer Major,  aquest any es limitarà el nombre de voluntaris, de forma que es tindrà en compte l’ordre d’inscripció en el programa. El termini per inscriure’s acaba el 5 de juny.

La feina es realitza en coordinació amb altres organismes encarregats de la vigilància i prevenció d’incendis forestals. El format previst d’aquestes accions de voluntariat torna a ser el mateix que en anys anteriors: vigilància mòbil amb bicicletes (Via Verda i Racó Sant Bonaventura), i vigilància en punts fixes (zona de Sant Cristòfol-Preventori i Sant Antoni).

El departament Medi Ambient continua treballant en la neteja d’herbes a diferents zones del terme municipal, i a més continuen portant-se a terme les mesures recollides en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals que vam aprovar fa només uns mesos, el regidor de Medi Ambient Paco Agulló destaca que “un any més posem en marxa aquest programa que complementa els serveis de prevenció habituals, i contribuïnt en la mesura que siga possible a lluitar contra els incendis forestals”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *