foradia subscriutegrat

Nou llibre amb imatges inèdites de la Guerra Civil a Alcoi

‘Alcoi, les fotos de la guerra’ és el títol del nou llibre que recull imatges del conflicte bèl·lic a Alcoi • Un nou exercici de documentació del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics per recuperar la memòria històrica. També es presenta en format exposició en el Centre Cultural Mario Silvestre fins al 30 de juny.

Llibre Alcoi, les fotos de la GuerraEn un nou exercici de documentació, el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) presenta un nou llibre que recull imatges inèdites d’aquells anys a Alcoi. La publicació té l’objectiu de recuperar la memòria històrica, quelcom fonamental per l’actual equip de govern. I també es presenta en format exposició en el Centre Cultural Mario Silvestre fins al 30 de juny.

En ella apareix, per exemple, l’església de Santa Maria reduïda a escombres o les columnes de soldats alcoians marxant al front d’Andalusia.I és que entre els anys 1936 i 1939, Espanya va viure el pitjor conflicte bèl·lic de la seva història moderna. Tres anys, durant els quals moltes coses van canviar a moltes poblacions com Alcoi.

Les imatges que es mostren en el llibre formen part de col·leccions particulars i han sigut arreplegades pels autors del llibre, els historiadors alcoians Àngel Beneito i Josep Lluis Santonja. Cal destacar, a més, que hi ha un fet diferenciador dels arxius amb imatges de soldats italians i de metges suec-noruecs que van prestar servei a la ciutat.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *