foradia subscriutegrat

Tallers d’intercanvi d’experiències i coneixement entre joves i gent major

•  L’objectiu és que les persones de la tercera edat i els joves puguen compartir experiències i coneixement. • Els joves poden instruir els més majors en l’ús de mòbils o tauletes. La gent gran pot compartir els seus coneixements en matèria de gastronomia local, costums i relats


Alcoi propiciarà tallers d’intercanvi cultural a Alcoi entre joves i gent gran. L’objectiu és que les persones de la tercera edat i els joves puguen compartir experiències i coneixement: salvar l’escletxa que separa aquests dos grups poblacionals.

Els joves poden instruir els més majors en l’ús de mòbils o tauletes; com per exemple a l’hora d’utilitzar whatsapp o skype, demanar cita mèdica, o emprar l’aplicació del transport urbà.

La gent gran pot compartir els seus coneixements en matèria de gastronomia local, costums i relats antics, així com remeis casolans.

Recentment ha tingut lloc al col·legi Sant Roc un primer encontre per constituir l’esmentat taller, on va participar cos docent i alumnat dels centres de La Salle i Sant Roc.

Es va acordar que els encontres se celebraran cada 15 dies, amb l’excepció dels mesos de març i abril, respectant els períodes d’exàmens.

La gènesi de la proposta s’ha de buscar ara fa un any al plenari juvenil per a celebrar el dia internacional de les ciutats educadores, a la xarxa estatal de les quals (RECE) pertany Alcoi.

La regidoria de Polítiques Socials té la intenció d’organitzar durant els pròxims mesos tallers de variada temàtica, com per exemple de dansa oriental, mindfulness, memòria activa, creixement personal i un d’anomenat “Vivir es descubrirse”. La regidora de l’àrea, Aroa Mira, destaca que “l’objectiu és oferir unes activitats que fomenten el dinamisme i l’oci actiu entre els nostres majors”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *