foradia barnasants

Compromís proposa declarar BIC a les associacions musicals alcoianes

• Compromís demanarà al Govern d’Alcoi aplicar una bonificació del 95% sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI) que han de pagar les societats musicals • Perquè es faça realitat aquesta proposta, les associacions musicals han de ser declarades prèviament Bé d'Interés Cultural Municipal (BIC).

Compromís demanarà al Govern d’Alcoi aplicar una bonificació del 95% sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI) que han de pagar les societats musicals de la ciutat. Perquè es faça realitat aquesta proposta, les associacions musicals han de ser declarades prèviament Bé d’Interés Cultural Municipal (BIC).

Per aquest motiu, des de Compromís volen plantejar la proposta a la resta de partits polítics “perquè la moció siga aprovada per unanimitat, amb l’intent de millorar la situació de les societats musicals alcoianes”.

Cal recordar que la declaració de BIC a les societats musicals proporcionaria també ajudes orientades cap a la construcció, adquisició i reparació dels seus actius tangibles i intangibles (edificis, auditoris, locals socials, instruments, mobiliari, TICs, béns susceptibles de propietat intel·lectual, etc.) i també la posada a la seua disposició de locals públics per a desenvolupar la seua activitat, la creació de programes de protecció, recuperació i digitalització d’arxius, la generació d’instruments financers fàcils d’assimilar per al col·lectiu o el suport per a certàmens, festivals i beques.

Màrius Ivorra indica que “hi ha municipis valencians que ja estan o van en camí d’aplicar aquestes fórmules beneficioses per a les societats musicals, com Paiporta, Alzira o Albaida. I des de Compromís pensem que Alcoi ha de fer aquest esforç per defensar les nostres bandes”

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *