foradia subscriutegrat

Alcoi acollirà el IV Encontre d’Arxivers Valencians

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, la ciutat acollirà aquesta jornada el 17 de juny al Centre Cultural Mario Silvestre. L’encontre és de caràcter tècnic i orientat a cercar punts de trobada entre els professionals que treballen als arxius i els seus usuaris.

cartell encontre arxiversEl Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi serà la seu del IV Encontre d’Arxivers Valencians el pròxim 17 de juny, una activitat celebrada amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. La jornada és de caràcter marcadament tècnic i està orientada a cercar punts de trobada entre els diversos professionals que treballen als arxius i els seus usuaris, tant siguen les administracions públiques com els investigadors.

L’encontre s’articula sobre un tema de debat relacionat amb els arxius valencians, que enguany serà la situació dels arxius judicials abordada des de tres punts de vista: l’actuació dels arxius municipals com a salvaguarda dels arxius de jutjats de districte davant la inexistència d’arxius judicials en aquest àmbit territorial; la gestió dels arxius judicials en l’administració autonòmica valenciana i la problemàtica de l’accés dels investigadors a aquest tipus d’arxius judicials.

La ciutat tindrà l’oportunitat de reunir als responsables dels arxius de nombroses localitats del nostre àmbit autonòmic. Per la qual cosa, rebre’ls ens permetrà, segons el regidor de Cultura, Paco Agulló, “seguir treballant en la custòdia i posada en valor dels nostres importants fons documentals”. En aquest sentit, Agulló ha destacat la “grandíssima tasca” que des de l’Arxiu d’Alcoi continua fent-se i per això ha volgut felicitar el seu director Josep Lluís Santonja i, finalment, “desitjar que la jornada a la nostra ciutat siga ben profitosa i útil per la salvaguarda dels documents històrics i el foment del seu coneixement i divulgació”.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *