foradia subscriutegrat

Ximo Espinós a la trobada d’escriptors a la UNESCO

Dijous 28 tindrà lloc serà la presentació de la novel·la Material fotogràfic, de Ximo Espinós • La novel·la transcorre entre Alcoi, Benilloba i Nova York • La projecció del documental 'Sense la terra promesa, valencians a Nova York', divendres 29 a l'EPSA d'Alcoi

material fotografc escriptors alcoiDijous 28 tindrà lloc l’última jornada de la II Trobada d’Escriptors al Club Amics de la UNESCO, organitzada conjuntament amb la Coordinadora pel Valencià. Serà la presentació de la novel·la Material fotogràfic, de Ximo Espinós, natural de Benilloba i professor a la Universitat d’Alacant, a càrrec del també escriptor Francesc Gisbert.

La novel·la de Ximo Espinós transcorre entre Alcoi, Benilloba i Nova York, i narra l’epopeia de tres joves que han d’emigrar a Nova York en busca d’un futur millor, com milers de valencians durant els anys vint.

La presentació es complementa amb la projecció del documental ‘Sense la terra promesa, valencians a Nova York’, divendres 29 a les 19 hores, a la sala de graus de l’edifici Carbonell (EPSA Alcoi).

Sinopsi
Material fotogràfic conta la història de tres amics, tres joves de divuit anys que van voler canviar el rumb de les seues vides, i per a fer-ho, es van embarcar en un vaixell cap als Estats Units. Corre l’any 1918, i les dures condicions de vida que hi havia en les zones rurals valencianes van fer que molts es decidiren a emprendre el mateix camí que ells. Una vegada arribats a Nova York, viuen tota una sèrie de penalitats i aventures, que canviaran per sempre més les seues vides. Coneixen una ciutat i uns costums radicalment moderns, que mai no hagueren somiat en la tranquil·litat tradicional dels seus pobles. La majoria trien un camí segur, però d’altres s’endinsen en territoris més perillosos. Material fotogràfic novel·la de manera efectiva i documentada l’apassionant i no prou coneguda història de l’emigració valenciana als Estats Units en les primeres dècades dels segle xx.

Autor
Joaquim Espinós Felipe (Benilloba, el Comtat, 1962) és professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. El seu àmbit d’estudi és la literatura contemporània. El 2008 va guanyar el premi Josep Vallverdú d’assaig amb Història d’un entusiasme. Nietzsche i la literatura catalana (2009, Pagès Editors). Col·labora habitualment com a crític literari en el diari Información d’Alacant, i manté el blog elsalimentsterrestres.blogspot.com. Ha treballat també la didàctica de la literatura amb un enfocament de taller literari en el volum Literatura creativa (2000, Bullent).

En l’àmbit de la creació literària ha publicat el relat infantil Joan de l’Iris i el rossinyol, premi Empar de Lanuza (2002, Ajuntament de Meliana); i les novel·les La devastació violeta, premi Enric Valor de narrativa juvenil (1991, Bullent); Ombres en el riu (1995, Bullent), i El cervell de la serp, premi Ciutat d’Elx (2007, 3i4).


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *