foradia subscriutegrat

Xiquets, joves i grans van gaudir de la Nit de Contes a Alfafara

• Alfafara va acollir la 2a Nit de Contes de l'estiu • El públic assistent va gaudir de les llegendes i les històries • Les Nits de Contes són una iniciativa per recuperar el patrimoni oral de les nostres comarques

Contes Alfafara a

Alfafara va acollir la 2a Nit de Contes del programa que durant l’estiu està organitzant la Mancomunitat i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat. 200 persones, entre xiquets, joves i grans, van assistir a una nova sessió de contacontes on la paraula i les històries populars valencianes són el nexe conductor d’una passejada pel poble.

El públic assistent va gaudir de les llegendes i les històries d’Almudena Francés i dels escriptors Víctor Labrado (autor, entre altres de Llegendes Valencianes i Llegendes de la Ciutat de València) i Francesc Gisbert (autor de Màgia per a un poble i Quantes rondalles).

La ruta va començar a la plaça la Font, vora el misteriós Llavador d’Alfafara. Va continuar per la plaça de l’Ermita i va acabar a les grades de la font d’Assut. Entre les històries que es van contar n’hi de de por, com ara “La masera poregosa” o “I queixalets també”, de fantàstiques “El Caro” o “El dimoni xicotet” i d’humorístiques, “Els melons” o “La rabosa malfaenera”.

Les Nits de Contes són una iniciativa per recuperar el patrimoni oral de les nostres comarques, que s’emmarca en el projecte “Viatjant i Llegint”, coordinat per Francesc Gisbert i Escola Valenciana. Les Nits de Contes continuaran divendres, a Gaianes (plaça, 8:30), amb la participació dels escriptors Jordi Raül Verdú, Francesc Gisbert i Víctor Labrado. I el 19 d’agost (plaça l’Assut, 8:30), amb el contacontes de Rosanna Espinós i Jordi Carbonell. Està previst que continuen durant la tardoramb Matins de Contes a Alcoi, Cocentaina, Muro, Alqueria d’Asnar i Banyeres.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *