foradia pressupostparticipatiualcoi

Podem Alcoi presenta una proposta al plenari per a la prevenció de la bifòbia

El grup municipal de Podem presentarà al pròxim ple del 3 d’octubre, una proposta per tal de sensibilitzar i conscienciar sobre els problemes que pateixen les persones bisexuals

Podem Alcoi proposarà conscienciar a la ciutadania per a la prevenció de la “bifòbia interioritzada”, que es realitzen campanyes de sensibilització, en les quals es visibilitze persones mediàtiques que s’hagen reconegut públicament com a bisexuals.

Les persones bisexuals són aquelles que es senten atretes emocional, romàntica o sexualment cap a altres persones, independentment del seu sexe o gènere.

Per a algunes persones bisexuals, el grau i la forma en què se senten atretes per persones de diferents sexes pot canviar al llarg de la seva vida. N’hi ha qui utilitza termes com pansexual, orientació sexual fluida o polisexual. No obstant això, el terme bisexualitat és el que històricament ha estat més estigmatitzat i al qual li resta molt més per a estar normalitzat.

Dins del col·lectiu LGTBI, les persones bisexuals són les que pateixen major invisibilització i estigmatització. L’ONU assenyala que presenten major número de depressió, ansietat, autolesió i pensaments suïcides que les persones heterosexuals, gais i lesbianes, situació que comporta un major risc de maltractament i violència

El proper 23 de setembre es celebra el Dia Internacional de la Bisexualitat.

En paraules del regidor de Podem, Aarón Ferrándiz, “presentem una proposta amb una sèrie de mesures concretes per a dur-les a terme des de les institucions locals i autonòmiques. Per a sensibilitzar la població i el personal sanitari. I per a visibilitzar i normalitzar aquest col·lectiu”.

Ferrándiz, anyadeixacabar amb la bifòbia requereix que coneguem la problemàtica que genera i que actuem des de tots els àmbits: des de l’administració autonòmica, des de les locals i també des dels moviments socials i les organitzacions polítiques com la nostra. A més, precisament per implicar i involucrar als moviments i organitzacions socials locals, hem volgut comptar amb el col·lectiu Ponts d’Igualtat per preparar aquesta moció”

Des del nivell local, la formació morada proposa realitzar campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana, en les quals es visibilitze persones mediàtiques que s’hagen reconegut públicament com a bisexuals i que trenquen amb els mites, prejudicis i creences falses sobre aquesta orientació sexual.

A més, demanaran que des de l’Ajuntament es sol·licite a la Conselleria d’Educació incloure, de manera explícita, la prevenció de la “bifòbia interioritzada” en els continguts afectiu-sexuals i demanen suport per a les recerques i estudis que generen dades desglossades sobre la situació específica de les persones bisexuals.

Altres dos aspectes de la proposta són, d’una banda, que la institució local impulse pautes o codis d’ús del llenguatge que eviten la perpetuació d’estereotips i mites discriminatoris amb el col·lectiu bisexual i per últim, que la Regidoria de Salut Pública, sobre la base de les seues competències, desenvolupe campanyes de sensibilització per al personal sanitari.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *