foradia subscriutegrat

Benjamín Prado visita la Fira del Llibre de Muro

Durant 5 intensos dies la localitat va celebrar la XX edició d'aquesta festa dedicada a la cultura. Concretament, el divendres 29 de maig la Biblioteca Pública Municipal va acollir la conferència de l'escriptor Benjamín Prado.

Conferència Benjamín PradoLa XX edició de la Festa del Llibre de Muro va comptar amb la presència de Benjamín Prado. La cita va tindre lloc en la Biblioteca Pública Municipal a les 20’30 hores, a la qual va acudir un gran nombre de persones.

“Cançons, poemes i altres realitats” va ser el títol encunyat a la seua conferència, la qual va dedicar per a parlar sobre anècdotes ocorregudes al llarg de la seua carrera, les seues obres més destacades, la seva passió per les lletres i els seus poetes de referència com Rafael Alberti o Federico García Lorca. Després de la xarrada, es va establir un torn de preguntes on els assistents van poder plantejar-li diverses qüestions entorn d’obres concretes o a la seua figura com a novel·lista i escriptor. I per a finalitzar, Prado va delectar amb la lectura d’una selecció de poemes del seu últim llibre Ya no es tarde (2014), entre els quals, curiosament i per a la sort del públic, es va trobar un d’ells dedicat a la seua mare recentment morta, el qual segons les seues paraules “mai pensava que anava a llegir en públic”.

Benjamín Prado és un novel·lista i poeta de la Generación del 99. Ha rebut diversos premis, entre els quals es troben El Hiperión, el Premio Internacional de Poesía Viudad de Melilla, el Premio Andalucía de Novela i el Generación del 27. La seua obra ha sigut traduïda en nombrosos països. Autor multidisciplinari que sobreïx com a poeta, i amb una trajectòria en la qual destaquem assaigs com Los nombres de Antígona (2001); biografies com A la sombra del ángel (13 años con Alberti) (2002) i Romper una canción (2010); obres d’aforismes com la darrera Doble fondo (2014); fins i tot ha coescrit caçons, cal assenyalar totes les del disc Vinagre y rosas amb Joaquín Sabina.

Durant cinc intensos dies, del 25 al 30 de maig, el recinte va acollir multitud d’actes, conferències i activitats entorn del desenvolupament de la lectura. Concretament, la programació d’enguany enllaçava amb la primera edició de la Festa del Llibre amb la presència de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó, a qui ja es va recórrer als inicis d’aquesta jornada literària. També enllaçà amb les rondalles, manifestació de la tradició oral que Enric Valor va arreplegar perquè pogueren perdurar a l’oblit. Per aquestes i altres raons, la Festa del Llibre s’ha convertit ja en referència cultural de les comarques.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *