lasarga

Cremà de la foguera de les festes de la Zona Nord

El ‘Dia del Ros’ és la jornada central de la festivitat de la Setmana dels Barris, que concretament a la Zona Nord és dona un dels actes protagonistes com és la cremà de la foguera. Enguany ha sigut realitzada durant tot l’any pels membres foguerers de l’Associació.

Foguera Zona Nord

Dins de la tradicional festivitat de la Setmana dels Barris avui, 23 de juny, te lloc el dia central de la setmana o “Dia del Ros”. La jornada marca que l’inici de l’estiu torna a arribar a Alcoi acompanyat per diverses celebracions populars als barris, on l’activitat protagonista es la cremà de la foguera a les dotze de la nit.

La celebració comença a les 19’30 h amb la concentració de disfresses al Parc de Caramanxel per a participar en la cercavila animada per la companyia Scuraplats La Banda del Drac, que conduirà fins a l’Amfiteatre Amando Blanquer on tindrà lloc l’actuació de l’espectacle ECO21. Posar punt final al desastre del canvi climàtic i les seves conseqüències, eixes són les missions dels Supereccos, uns sers vinguts del planeta ECCOS que faran el que es puga per tornar el color, l’alegria i eradicar la contaminació de la Terra. Tot això, per descomptat, amb l’ajuda dels xiquets i xiquetes d’Alcoi.

A continuació, a les 21’30 h es farà el sopar de cabasset a la seu de l’Associació de Veïns (Carrer San Juan Bosco, 20) per a participar en les 23’30 h en la cercavila amb torxes i dolçainers, que conduirà fins a la foguera per l’Avinguda de la Hispanitat.

La cloenda del dia la protagonitzarà la cremà de la foguera a les dotze de la nit, on tots reunits al voltant li botaran foc a la Plaça de la Foguera. En aquest aspecte, recordar que el monument es va plantar el passat dilluns 22 de juny i enguany ha sigut realitzada durant tot l’any pels membres foguerers de l’Associació. La temàtica reivindicativa que representa en aquesta edició fa referencia a la deixadesa i falta de manteniment que sofreixen els parcs de la zona, així com la problemàtica de l’aigua.


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *