foradia subscriutegrat

Nova ruta urbana de patrimoni històric alcoià

Escuts heràldics i plafons ceràmics van ser els protagonistes de la ruta d’aquest passat diumege. Durant tres hores, un total de 68 participants van recórrer diferents carrers d’Alcoi. La pròxima visita serà a les excavacions arqueològiques del Salt.

 

Nova ruta urbana

Dins el cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic 2015”, es va presentar el diumenge 28 de juny una nova ruta urbana per conéixer els escuts heràldics i els plafons ceràmics devocionals que es conserven als carrers d’Alcoi. Durant tres hores, un total de 68 participants van recórrer diferents carrers d’Alcoi per descobrir aquests elements que formen part del patrimoni històric de la ciutat.

La iniciativa del cicle pretén aproximar a la societat al coneixement dels jaciments arqueològics i el llocs històrics més emblemàtics d’Alcoi, a través de 10 excursions guiades per historiadors del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) i experts en aquests temes. Les excursions es realitzen una cada mes des de febrer fins noviembre.

La ruta va ser guiada per Josep Maria Segura, director del Museu Arqueològic Camil Visedo, que ha estudiat aquestes realitzacions tan singulars. Així mateix, aquesta activitat es convoca des de l’Ajuntament d’Alcoi, amb l’organització del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó i el CAEHA.

La regidora de Patrimoni Històric i Turisme, Lorena Zamorano, va poder gaudir d’aquesta ruta i va indicar que “és una iniciativa molt interessant perquè la gent conega la història i el patrimoni de la ciutat, i a més pot atraure el turisme de la comarca”.

La pròxima visita programada dins d¡aquest cicle d’excursions és a les excavacions arqueològiques del Salt el proper el diumenge 26 de juliol.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *