foradia cdturisme

Les investigacions al Cabeçó de Mariola donen els seus fruits

A punt d’acabar els treballs a la zona han pogut identificar un dels habitants amb el seu nom. A més, estan investigant les llavors trobades per establir que dieta seguien i també s'han trobat diversos objectes, que estan en procés de netejat.

Investigacions Cabeçó de Mariola

Per tercer estiu consecutiu al Poblat Iber del Cabeçó de Mariola està realitzant excavacions al terme municipal d’Alfafara, fins al 10 de juliol. Aquest poblat iber té 4,5 hectàrees d’extensió, va estar habitat durant cinc segles i va arribar a tenir més de 700 veïns. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis.

Els treballs estan sent duts a terme pel Museu Arqueològic d’Alcoi Camil Visedo amb la direcció del seu responsable, José María Segura, i del professor de la Universitat d’Alacant, Ignasi Grau. L’objectiu és conéixer els màxims aspectes possibles d’aquest jaciment amb una especial situació estratègica pel control de l’accés a les actuals comarques de l’Alcoià i el Comtat.

Enguany, han pogut identificar l’habitant d’un dels habitacles, ja que han trobat dos objectes de fang en el qual havia escrit el seu nom. A més, destaquen que la procedència d’aquests era d’Itàlia perquè tenia el segell del fabricant que havia estat ratllat per aquest usuari per posar el seu nom. A més, estan investigant les llavors trobades per establir que dieta seguien i també s’han trobat diversos objectes, que estan en procés de netejat per a la seua posterior classificació i investigació.

L’edil de Cultura, Raül Llopis, que va visitar la zona, indica que “sabem que està a punt de concloure el conveni que tenim per aquestes investigacions i la nostra intenció és seguir amb ell perquè per a nosaltres és molt important el nostre patrimoni arqueològic, ens comprometem a seguir procurant els mitjans i recursos necessaris per a continuar amb la tasca arqueològica en el nostre entorn, i així seguir ampliant el coneixement i el patrimoni”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *