foradia subscriutegrat

Antoni Miró rep la medalla d’or de la Xarxa Vives

L'artista ha manifestat que està "molt agraït i molt emocionat" per la distinció otorgada avui divendres a Castelldefels, durant l'acte de clausura del curs 2014-2015.

antoni miro premi vives alcoi

Antoni Miró una trajectòria dedica per l’art./lesmuntanyes.com

Avui divendres al matí la seu de la Universitat Oberta de Catalunya a Castelldefels, ha acollit a les 21 universitats de la Xarxa Vives, que hi han homenatjat a l’artista plàstic Antoni Miró i a la matemàtica Pilar Bayer, a través de la imposició de sengles Medalles d’Honor de la institució.

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Xarxa Vives i rector de la UOC, Josep A. Planell, així com del secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà, i de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López. Planell ha felicitat els homenatjats i ha dit que Pilar Bayer i Antoni Miró han desenvolupat les seues respectives carreres professionals amb “risc, originalitat i persistència”.

L’artista ha manifestat que està “molt agraït i molt emocionat per la distinció otorgada avui divendres a Castelldefels, durant l’acte de clausura del curs 2014-2015.

El vice-rector de Cultura de la Universitat d’Alacant i també biògraf de l’artista alcoià, Carles Cortés, ha llegit la “laudatio” sobre Miró davant els rectors presents: “Pintor, escultor, dibuixant i moltes altres coses. Miró té una mirada particular i crítica, amb milers d’obres amb càrrega social, un minuciós observador de la realitat; els seus llenços traspassen la finalitat estètica per retratar la societat que l’envolta. La pintura i Antoni Miró són dos fets impossibles de destriar“.

A l’acte de reconeiximent han estat presents les 21 universitats que formen la regió Vives i també s’ha destacat la figura de la matemàtica catalana Pilar Bayer, s’han sumat nombroses entitats educatives, socials, culturals i ajuntaments de tots els Països Catalans, que han felicitat l’artista alcoià.

antoni miro alcoi xarxa vivesAntoni Miró naix a Alcoi el 1944 i treballa al Mas Sopalmo. El 1965 funda el Grup Alcoiart amb Massià i Mataix, i el 1972 el Gruppo Denunzia a Brescia. Artista plàstic de renom internacional, la seua obra, promotora dels valors ètics i estètics que caracteritzen la cultura del País Valencià, entranya un objectiu social emmarcat en la comunicació estètica. És un autèntic dinamitzador cultural que impulsa exposicions d’altres artistes i d’actes culturals no només vinculades al món de les arts plàstiques. Són nombroses les exposicions dins i fora del país, així com els premis i mencions rebuts: Acadèmic d’Itàlia, Diploma d’Honor de la Corner Academy de Londres, Membre de la Fundació Maeght de Saint-Paul, Membre de la Verein Berliner Kunstler, etc. La seua obra ha estat estudiada per crítics com Aguilera Cerni, Daniel Giralt-Miracle, Carles Cortés o Wenceslao Rambla, entre molts altres. Miró és un artista, valedor de la cultura valenciana, que sempre defensa i promou, i per la qual lluita.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *