foradia subscriutegrat

Màrius Ivorra: “Diàleg entre tots els actors polítics i socials”

• Ha sigut un resultat excepcional (...) Des de Compromís criticarem de forma constructiva el que es faça malament i reconeixerem el que es faça bé (...) Implica no mirar pels interessos dels partits i sí pels interessos de la ciutat (...)

foto marius ivorra color

Màrius Ivorra és Secretari Local de Compromís i Secretari de Grup Municipal; a més forma part de l’Executiva Comarcal de Compromís. Professionalment, és Enginyer Tècnic d’informàtica i programació.

Com valoreu en Compromís l’actitud del PSOE respecte a la seua voluntat de governar en minoria?

Després de l’experiència de l’anterior legislatura, considerem que és l’opció més normal en la forma de treballar del PSOE. A banda d’això pensem que no és el que la ciutat necessita: no és la millor forma de treballar.

Quines expectatives teniu en aquesta legislatura? Quina serà la vostra funció?

La nostra funció continua sent la de sempre: presentar idees de millora de la ciutat a la mateixa vegada que mantenim un ferm control del treball que es fa en l’Ajuntament. Criticarem de forma constructiva el que es faça malament i reconeixerem el que es faça bé.

Respecte a l’àmbit autonòmic, heu rebut molt bon resultat: com ho valoreu?

Ha sigut un resultat excepcional, a més de l’Alcaldia de València hem aconseguit el govern, encara que siga en coalició amb altres formacions, de diversos municipis, per exemple Banyeres o Muro d’Alcoi. Per altra banda considerem que hem d’aprendre de les coses que s’han fet bé; i també dels errors, per tal de no tornar a caure en ells (per la nostra part i per part d’altres formacions polítiques).

En l’àmbit autonòmic sembla que hi ha bona sintonia entre Compromís i Podemos, veritat?

Sí, nosaltres defensem des de fa molt de temps coses que ara està dient Podemos. Per altra banda, ens alegrem que Podemos arribe a sectors socials als quals nosaltres no arribem. Actualment, en l’àmbit autonòmic, Compromís, Podemos i PSOE han realitzat el “Pacte Botànic”, un marc de mesures polítiques enfocades a la protecció social i a millorar les condicions de la Comunitat Valenciana (resoldre el deute públic i les condicions d’infrafinanciació en les que estem).

El debat de cara a les generals de confluir Podemos i Compromís pareix que està obert, ás així?

Encara és prompte. Avui dia això no és una realitat, encara que és un escenari possible.

I en l’àmbit municipal, creus que es podria trobar un espai de confluència entre les formacions polítiques que defensen una nova forma de fer política, com són Compromís, Podemos i Guanyar?

Hi ha moltes coses que ens apropen, encara que hi ha altres que ens distancien. Pensem que el diàleg entre tots els actors polítics i socials ha de ser una exigència de la nova política. El primer interés ha de ser que la ciutat funcione econòmicament i socialment. I això implica no mirar pels interessos dels partits i sí pels interessos de la ciutat.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *