foradia pressupostparticipatiualcoi

Saül: “Estan fent una cacera contra els nous governs”

El Poble és Savi: els mitjans contra els nous governs • Anem al carrer a preguntar als nostres veïns la seua opinió sobre els temes d’actualitat mediàtica • Parlem amb Saül

Anem al carrer a preguntar als nostres veïns la seua opinió sobre els temes d’actualitat mediàtica. En els darrers dies el principal tema mediàtic ha sigut el govern per part de la jutgessa Manuela Carmena. Els grans mitjans de comunicació han dedicat els seus principals titulars per a criticar diversos aspectes de la nova corporació municipal de Madrid i així desprestigiar i pressionar perquè dimiteixen els seus regidors.

La majoria de portades del ABC, de El Mundo, La Razon i El País, així com els titulars de les notícies de ràdio i televisió, han donat a entendre durant les últimes setmanes que era imperativa la dimissió de Guillermo Zapata (pels twits d’humor negre que va publicar fa quatre anys) i de la regidora Rita Maestre (per fer una reivindicació fa quatre anys en la capella de la Universitat de la Complutense a favor del laïcisme).

L’editorial de El País del cap de setmana anava un poquet més lluny encara i comparava a Guillermo Zapata, reconegut activista pels drets humans, amb els nazis. Segons l’actitud dels principals mitjans de comunicació del nostre país sembla que el principal enemic del poble espanyol no siga l’atur, ni l’empobriment social, ni la corrupció institucional; sembla que el principal enemic a batre siga el govern de Manuela Carmena.

Preguntem als veïns d’Alcoi què pensen al respecte.

saul el pobles es savi lesmuntanyes alcoi

Parlem amb Saül./lesmuntayes.com

Bon dia Saül: coneixes el cas dels twits d’humor negre que han eixit en el govern de Ahora Madrid? Quina opinió et mereix?Estan fent una cacera contra els nous governs”, ens respon rotund.

Saül opina que no és just perquè el PP les ha fet de més gordes, per eixample, faltant-se amb les famílies dels que van matar els franquistes. O amb el cas d’Andrea Fabra, que va cridar en el Parlament ‘què se jodan’ als aturats. Van darrere d’ells. Per què? Perquè van a enfonsar el país més del que està? Impossible. És perquè tenen por de perdre el poder, els diners i la influència en les grans empreses”.

També estan demanant la dimissió de Rita Maestre, regidora de Madrid que, fa quatre anys, es va manifestar a favor de la laïcitat en les universitats. Què passa, que no et pots manifestar o què? Igual que els que estan en contra de l’avortament es manifesten, jo em manifeste perquè no hi hagen religions en les institucions públiques. És una cosa normal. Són els grans mitjans de comunicació”, conclou Saül, “no et pots fiar de cap: estan en mans dels poderosos”.

Creus que haurien de dimitir aquests regidors? Haurien de dimitir molts més polítics. Igual que passa en bona part dels països d’Europa. En Austràlia, per exemple, un ministre va acceptar una botella de vi de lux que li va donar un empresari. Van haver de dimitir amb ell vuit polítics”, ens comenta.

Saül pensa al respecte que haurien d’haver-hi també lleis que permeten als ciutadans controlar als polítics. “Igual que en qualsevol empresa: si fas alguna cosa malament, et fan fora”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *