foradia subscriutegrat

Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant roda un lipdub

Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant roda un lipdub per a donar a conèixer el grau • La motivació i la il·lusió els ha portat a crear un vídeo molt divertit, ple de missatges constructius i que satisfà les expectatives esperançadores d’una societat • El lipdub o vídeo musical és una de les activitats en les quals està implicant-se l’alumnat de Filologia Catalana

L’alumnat de Filologia Catalana, animat per alguns dels seus docents i amb l’ajuda de representants culturals i cívics de tot el País Valencià, ha gravat un lipdub amb la finalitat de fer conèixer el grau i per a reivindicar la identitat que ens uneix.

Fotograma del lipdub Catalana UAMalgrat la falta d’experiència en la preparació de projectes d’aquest tipus, la motivació i la il·lusió els ha portat a crear un vídeo molt divertit, ple de missatges constructius i que satisfà les expectatives esperançadores d’una societat que espera que aquests professionals en formació, que formen ara els estudiants universitaris, aporten no solament coneixement, sinó també idees noves, compromeses i creatives.

El lipdub o vídeo musical és una de les activitats en les quals està implicant-se l’alumnat de Filologia Catalana; algunes altres mostres són la seua participació en el II Simposi de l’Ensenyament de la Literatura i de la Llengua  o la realització del vídeo Sóc del sud, creat en el context de l’assignatura de primer curs Català: Expressió Oral i Escrita I, la qual cosa ha espentat al professorat a creure que cal cedir més responsabilitat als estudiants en l’elaboració de les pràctiques i els treballs obligatoris de les assignatures que han de cursar, i donar-los més llibertat d’actuació.

A més, és voluntat dels docents innovar en la metodologia docent i oferir a l’alumnat espais diferents i motivadors, “que traguen tot el potencial que tenen i permeten que els seus treballs siguen útils”, afirma Carles Segura, professor del Departament de Filologia Catalana. “Quan centrem la nostra metodologia d’ensenyament en la motivació i la creativitat de l’alumnat els resultats són increïbles”, explica María Àngels Francés, directora del Departament.

El vídeo musical té la col·laboració del Departament de Filologia Catalana i el Servei de Llengües i Cultura del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, entre d’altres.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *