foradia subscriutegrat

Vicent Sanchis: nou Director del departament d’Empresa, Formació i Innovació

El nou encarregat de la Promoció Econòmica d’Alcoi ens rep a l'Àgora, centre neuràlgic d'innovació i emprendedurisme des d'on treballa. Ens conta quines seran les seves principals funcions com a Director, en quin posicionament es troba la ‘Marca Alcoi’ en aquests moments i quin és el camí per a fer-la créixer, entre altres assumptes.

Vicent Sanchis

Vicent serà l’encarregat de l’Àgora i la Promoció Econòmica d’Alcoi. /lesmuntanyes.com

Vicent Sanchis és un professional que ha exercit com a director general en quatre empreses de les nostres comarques. Per tant, un expert contrastat amb una trajectòria i solvència de més de 20 anys. També ha format part del consell d’AITEX o l’Institut del Plàstic. Dintre la seva formació destaquen els seus estudis d’Enginyeria Tèxtil i un Master MBA en Administració i Direcció d’Empreses. Sense dubtes una bona aposta per a dur al capdavant la important tasca del departament en pro de la dinamització econòmica del nostre territori.

 

“Se’ns ha de conéixer pel que hem sigut i pel que hem de ser, una ciutat de valents i emprenedors”

 

-Quines seran les teves principals funcions com a Director d’Empresa, Formació i Innovació de l’Àgora?

La meva tasca és dinamitzar econòmicament el que és l’empresa, els negocis o inclús desenvolupar des de dins els projectes. Sobretot facilitar i acompanyar als emprenedors perquè eixe talent no es perda i done valor a la gent a començar en les seves idees. Jo m’ho he marcat açò com una línia d’actuació perquè hi ha molt de potencial que s’ha d’aprofitar. La situació econòmica és la que és i el que cal intentar és utilitzar els pocs recursos que hi ha per fer grans coses perquè el poble tire endavant.

-Abans del començament de la crisi no se sentia la paraula ‘emprendedurisme’, però avui està a l’ordre del dia. En aquest sentit, en què moment s’encontra la innovació i el foment de les empreses? Consideres que ara és una bona situació per a emprendre?

Sempre és bon moment per a emprendre, però avui en dia, en general, el que s’ha de fer és treballar més i queixar-se menys per intentar menejar el poble, que tanta falta fa. Perquè jo crec que l’empresa o organisme que no innove està condemnada al fracàs, ja que avui el futur està a crear nous productes i formes de fer les coses. És necessari adaptar-se a les necessitats del moment, quant a canvi econòmic, polític, social… Perquè el que avui val, demà no val. Eixa evolució constant és la vida.

-Quin paper consideres que exerceix l’Àgora a Alcoi i què creus que pot aportar la teva experiència en la seva gestió?

L’Àgora és un lloc molt necessari per promoure l’emprendedurisme i desenvolupar projectes. En definitiva per dinamitzar la ciutat i fer-la créixer. Jo sempre he sentit que la gent d’Alcoi ha sigut persones emprenedores i llançades, però la crisi ens hi ha posat el fre. A pesar d’açò hem d’il·lusionar-se i treballar.

Quant al que puc aportar…jo polític no sóc i experiència en l’administració pública no tinc, però si la meva trajectòria en el món empresarial i els contactes es poden traslladar al que és la gestió de l’Àgora i, concretament, a l’àrea d’innovació, doncs això és el que puc aportar principalment. A més de moltes ganes i il·lusió per a treballar pel poble.

-Quina serà la metodologia de treball a seguir per a aquesta nova etapa?

La ferramenta que gastarem serà la que ha estat fins ara que és l’Àgora, pensa’n en què açò ha de continuar creixent. Però bàsicament la metodologia de treball que seguirem és la que hi havia, innovant i sempre qüestionant el que estem fent per evolucionar i intentar millorar per allò que la situació ens demane cada dia.

-Quins són els objectius marcats?

Entre els reptes està continuar amb la línia del que s’ha fet a Àgora i treballar en sintonia amb les poblacions de les comarques centrals. En resum, hem de vincular a Alcoi a una marca, però sobretot a una forma de ser innovadora. Eixe és el camí que tenim tots els alcoians.

-Recentment s’han publicat de nou les ajudes del projecte Impuls dedicat als emprenedors. Com es planteja aquesta nova edició? En què mesura ajuda a dinamitzar la ciutat la iniciativa?

Aquest projecte no és la primera vegada que es fa, ja és el tercer any, i les quanties són molt similars a les d’altres edicions. Hi ha cinc àrees per a diferents tipus d’emprenedors sempre molt vinculades al tema d’innovar i crear riquesa. I en la mesura de les possibilitats que la situació actual ens imposa, jo crec que és una ferramenta més per donar facilitats a l’emprenedor.

-Molts dels professionals que s’han format i emprés el seu negoci o empresa a Alcoi, després se’en han anat. Consideres important la seva tornada? Què aneu a fer per a aconseguir-ho?

Jo crec que sí i tenim diversos camins per fer-ho. Ací indústries no van a vindre, perquè avui les ajudes van a uns altres llocs d’Espanya. Però el que podem oferir des d’Alcoi és un entorn immillorable pels nostres dos parcs naturals, per exemple. En general, el que tenim que ver és vendre tots eixos valors que tenim i crear negocis de valor afegit, perquè ací l’espai és el que és, encara que algunes empreses encara que tinguen un espai reduït poden fer coses grans. A més, l’impuls i dinamisme és fonamental per fer créixer l’economia i que la gent estiga còmode en Alcoi i no s’hagen d’anar fora, que vegen un futur ací. Doncs cal fer d’Alcoi una ciutat d’innovadors, encara que sempre ho hem sigut. A més, tenim un gran potencial perquè tenim de tot, l’únic que hem perdut crec que és la il·lusió.

-En què posicionament es troba la ‘Marca Alcoi’ en aquests moments? Quin és el camí per a fer-la créixer?

Jo crec tots els que som d’Alcoi se’ns ompli la boca dient d’on som i encara que se’ns coneix fora, pense que se’ns hauria de conéixer molt més. Però sobretot conéixer per altres més coses de les que se’n coneix. Per exemple, a més de les Festes de Moros i Cristians també tenim la Cavalcada més antiga d’Espanya i damunt no saben traure-li partit, ja que la industria vinculada a aquests esdeveniments està fora d’Alcoi. Aleshores jo el que pense és que Alcoi té un caché, un passat i una història on la industria que teníem pagava mil puntades de peu a qualsevol, però això la gent jove no ho coneix bé. Aleshores considere que hauríem d’apostar per la innovació, per posicionar a Alcoi com una ciutat innovadora però no per ara sinó per ser-ho des de sempre a fi d’aconseguir posicionar com toca la ‘Marca Alcoi’. En definitiva, se’ns ha de conéixer pel que hem sigut i pel que hem de ser, una ciutat de valents i emprenedors.

Font: Per Beatriz Sánchez./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *