lasarga ajualcoipresuparticipa

Alcoi en 15 dies: l’aigua feia tanta falta com fa la bona gestió

Un resum de les notícies més importants dels últims quinze dies alcoians.

Una de les grans protagonistes del Nadal Alcoià ha sigut la pluja: en uns dies, gràcies als 220 metres per litre quadrat d’aigua, els alcoians hem pogut gaudir de tota l’esplendor que són capaços de presentar els nostres paratges. Estic pensant en el Racó de Sant Bonaventura, la cascada del Salt, el riu Serpis…

Per fortuna, amb els quasi de 600 mm de precipitacions que han caigut al llarg de l’any, hem superat la sequera la mitja anual d’aigua (500 mm) omplint fonts i aqüífers.

I és que l’aigua és bàsica per a la vida. No igual, però paregut a l’economia. Per això, no hem de llevar l’ull dels comptes públics: inversions, despeses, deutes, subvencions…

Cal pensar els millors projectes i posar-los en marxa”

Durant aquests dies hem sabut que Alcoi rebrà al voltant de 360.000 euros per part del Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat Valenciana. Un import que, segons els socialistes, haguera sigut el doble si el PP de la Diputació haguera volgut formar part d’ell.

I no és el PSOE l’únic que denuncia males gestions per part del PP en la Diputació: Raquel Pérez, diputada provincial d’EUPV, ha qualificat els pressupostos presentats pel PP en la Diputació de “clientelars, parroquians i continuistes”. Que “tenen una clara tendència directa de compra de futures voluntats polítiques”.

Parlant de gestions poc clares, Guanyar està demanant responsabilitats polítiques per la mala gestió dels Jutjats d’Alcoi. Cal no oblidar que aquesta gestió va suposar el balafiament d’al voltant de 4 milions d’euros públics alcoians.

Convé tindre’l en compte. Perquè si el que volem és tindre en el futur una societat digna hem d’assegurar-nos que les gestions que es realitzen van en la direcció de l’eficàcia i el bé comú.

Molts dels nostres jóvens han de buscar-se la vida en altres ciutats”

Perquè, per una mala distribució i gestió dels recursos (a escala internacional, nacional…), molts dels nostres jóvens han de buscar-se la vida en altres ciutats i països. La població alcoiana està envellint-se amb el pas del temps; i amb la població, envelleix la ciutat.

En aquesta línia, també, cal pensar els millors projectes i posar-los en marxa.

De moment, el Govern d’Alcoi està treballant acords i accions per potenciar el sector cosmètic, el turisme, revitalitzar el centre històric (ací també insisteix el PP, Compromís i Guanyar), primers i tímids passos en el sector de la ciutat intel·ligent, la subseu de l’IVAM, moltes obres urbanístiques…

No està malament, però el temps va passant.

En qualsevol cas, ara toca gaudir del fi d’any i dels Reis Mags, que ells segur que saben gestionar els pocs recursos que tenen i distribuir-los de la millor de les maneres a tot qui haja sigut bo. Felices Festes a totes i a tots.

 

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *