foradia subscriutegrat

‘Pública i laica’ i llei valenciana ‘antiLGTBfòbia’

per Joves Socialistes d’Alcoi

joves socialiestesSí, el canvi ha arribat al País Valencià i s’ha posat en marxa, el “Pacte del Botànic” ha estat capaç d’il·lusionar a la majoria de la gent progressista de la nostra terra. Duem pràcticament un mes des de la formació del nou govern de Ximo Puig, prompte per parlar, però amb significatius actes, com el retardament en l’inici del curs escolar, l’obertura d’una comissió d’investigació per esclarir l’accident del metro de València, etc. Confiem!

Joves Socialistes del País Valencià no serà menys i -al igual que feien quan la Generalitat estava en mans del PP- continua llançant propostes, que al cap i a la fi és l’essència de l’activisme polític. Són dues les propostes que als ulls de l’agrupació dels joves socialistes alcoians són tan positives com necessàries per al progrés i volem difondre-les a la nostra ciutat. La primera de les propostes al nou Consell va ser la creació d’una llei valenciana contra la LGTBfòbia, en l’ADN socialista està el fet de defensar la igualtat –real i efectiva- davant qualsevol tipus de discriminació ja siga racial, religiosa, de gènere… per això no podia ser menys el col·lectiu LGTB i volem dur-ho a les lleis. Perquè pensem que ningú s’ha d’amagar de la seua identitat i els intolerants no poden quedar impunes, però a més recordem que cal actuar des de l’arrel del problema i educar des de l’ètica, per eliminar els prejudicis absurds, per inculcar el respecte i per a fer visible que vivim en una societat diversa. Quan parlem de la igualtat LGTB no podem oblidar la tasca del company Pedro Zerolo, un dels majors defensors de la igualtat que des de l’activisme va aconseguir millorar la vida de molts, ens ha deixat una gran empremta ¡Socialistes, no li podem decebre!

La segona de les propostes la feien al nou conseller d’Educació, Vicent Marzà, sol·licitant-li que l’assignatura de religió desaparega del currículum escolar -com ja van fer al 2013 arreplegant quasi 25.000 signatures al Change.org– la proposta és simplement derogar aquesta matèria de les aules per a fer una educació completament laica –que no anticlerical- tal i com defensa la Constitució i que els alumnes no destinen cap hora a l’escola per a formar-se al voltant d’un dogma religiós. A més, es proposa que les hores destinades a impartir Religió es destinen a l’ensenyament no formal per a prevenir l’assetjament, per parlar de les conductes additives, per a tractar l’educació sexual o per a la immersió lingüística, entre altres alternatives.

Sense cap dubte, al canvi que ve al País Valencià l’acompanyaran les propostes de Joves Socialistes –també ho farem a Alcoi-, idees que des del nostre activisme polític voler dur a les institucions i d’allí al canvi social, un canvi amb un objectiu fonamental: fer la igualtat, la justícia social i la llibertat, reials i efectives.

Font: Joves Socialistes d’Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *