foradia pressupostparticipatiualcoi

OMIC recupera 17.000 euros en reclamacions d’alcoians

• L'OMIC, oficina dependent de la Regidoria de Consum de l’Ajuntament d’Alcoi • S’han gestionat 265 reclamacions i queixes al llarg del 2015 • 93 d’aquestes queixes s’han resolt en favor dels consumidors • La mitjana de recuperació econòmica per als consumidors afectats es situa en els 180 euros

omicL’OMIC ha gestionat al llarg del 2015 un total de 265 reclamacions i queixes interposades pels ciutadans que han vist afectats els seus drets com a consumidors. Açò ha suposat que s’hagen recuperat un total de 16.896 euros per als alcoians. Actualment són 93 les queixes que s’han resolt en favor dels consumidors.

Del total de reclamacions i queixes ateses al llarg de l’any, el 56% són queixes de telefonia interposades principalment davant les companyies, seguides per les pròpies dels sectors energètic (14%) i dels electrodomèstics i les reparacions (5%). El total de queixes que s’han resolt a hores d’ara en favor dels consumidors afectats es situa en el 35%, mentre la resta continuen obertes en la seua majoria a falta de resoldre’s l’expedient. Tan sols 19 d’aquestes queixes han sigut arxivades i desestimades a hores d’ara per falta d’informació del demandant o a sol·licitud del mateix.

L’OMIC, oficina dependent de la Regidoria de Consum de l’Ajuntament d’Alcoi, disposa d’un equip tècnic especialitzat en aquestes qüestions fent una gran labor vetllant pels interessos dels ciutadans, com ens comenta Maria Baca, regidora de Consum,  “des dels serveis de l’ajuntament continuem treballant per defensar els drets dels consumidors, actuant i mitjançant davant d’aquells casos que hagen pogut suposar un perjudici per als alcoians. El nostre objectiu és denunciar aquestes situacions i recuperar tant com siga possible allò que han perdut els nostres consumidors”.

Maria Baca estableix queels principals motius que han motivat aquestes reclamacions i queixes es basen en la mala prestació d’un servei, l’incompliment de les condicions de venda, l’existència de clàusules abusives o els incompliments de garanties dels productes i serveis adquirits pels alcoians”.

La mitjana de recuperació econòmica per als consumidors afectats es situa en els 180 euros. No obstant això, els principals expedients gestionats per l’Oficina OMIC i que han suposat un major volum de recuperació per als afectats han estat 2.040 euros per una reclamació interposada davant d’una compra per correu i altres 1.306 euros en aquest mateix sector d’activitat, així com 931 euros per una reclamació referida al sector de la telefonia.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *