foradia subscriutegrat

L’obra ‘Adéu encara’ estrena a Buenos Aires

‘Adéu encara’ va ser l'obra guanyadora de la passada edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, que ara ha estrenat a Buenos Aires amb molt bona acollida i acceptació del públic. La producció ha estat possible gràcies a les ajudes que atorga Iberoescena.

teatreL’obra que va guanyar la passada edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, ‘Adéu encara’ de la companyia L’Hongaresa, ha estat estrenada recentment a Buenos Aires en la seua versió en castellà gràcies a una coproducció entre la companyia valenciana i la sala Teatro El Extranjero de la capital argentina.

El muntatge va estar en cartell entre els dies 16 i 19 d’octubre, sota la codirecció del valencià Xavo Giménez i l’argentí Mariano Stolkiner, i va rebre una excel·lent resposta tant del públic que va omplir el teatre en totes les sessions, com de la crítica especialitzada. La producció ha estat possible gràcies a les ajudes que atorga Iberoescena, el programa per al foment de les iniciatives escèniques en l’àmbit iberoamericà.

El repartiment també ha estat compartit per actors argentins i valencians, amb els bonaerenses Emanuel Parga i Jorge Prado compartint escena amb el propi Xavo Giménez i Lola López. Cal recordar que el text de l’obra ha estat escrit per Iaia Cárdenas, amb dramatúrgia de Paco Zarzoso, i ja va ser estrenada en la seua versió original, en valencià, a l’última edició de la Mostra de Teatre d’Alcoi. Tal i com explica el propi codirector Xavo Giménez, l’estrena ha estat possible gràcies a un treball de tres setmanes d’assaigs a Buenos Aires previ a la seua estrena, una experiència que a més ha servit per posar en comú les visions argentines i valencianes de concebre l’escena, establint a més vincles per a projectes de futur.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló subratlla que “l’estrena a Buenos Aires d’un projecte sorgit arran del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi confereix de major entitat i projecció al treball de que fa l’Ajuntament per promoure la creació artística, i més tractant-se de la primera edició del nou format del premi, que precisament té com a objectiu en aquesta etapa estimular les produccions escèniques i ajudar a les companyies a portar avant els seus projectes teatrals, més enllà de premiar la qualitat literària d’un text. Enhorabona, per tant, a la companyia L’Hongaresa per haver aconseguit tota una fita per al teatre valencià, i per la nostra part, encantats d’haver contribuït a posar en marxa una creació de la qualitat escènica d’aquesta obra”.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *