foradia subscriutegrat

Palop: “estem davant d’una temporada molt motivant”

• El que durant més de 20 anys va ser professional del futbol i un dels porters més reconeguts a tots els nivells, Andrés Palop afronta una nova etapa en la seva carrera, la d’entrenador, sent l’estàndard i cap visible del nou Alcoyano

Aquesta pretemporada ja s’han vist canvis com ara l’stage que sa fet en L’Albir Garden i d’on han tornat molt contents per l’esperit i compromís vist als jugadors. “Necessitem fer un bon començ de lliga i Copa i hem de fer de l’Alcoyano un rival dur e incòmode, que tinga un equilibri en el seu joc. La tasca serà complicada, es treballarà dia a dia per a intentar estar en la zona important de la classificació.”

A punt de complir 42 anys, Palop, l’heroi en Ucraïna amb la samarreta del Sevilla amb aquell gol mític de cap, aparca tota eixa etapa de títols, victòries i una trajectòria impecable, debuta com a entrenador, per a intentar aprofitar tots els coneixements i experiència adquirida per a transmetre a una plantilla com la del Alcoyano: “En la porteria es té una concepció del futbol on es pot aprendre molt, tens una posició privilegià i eixa experiència és la que jo tractaré d’inculcar als jugadors, que estan demostrant un nivell de treball i una dinàmica de conjunt que em deixa espantat, estic meravellat de la resposta de la plantilla. Farem 2 o màxim 3 incorporacions més per a tancar aquest Alcoyano que sa de convertir en un rival dur de batre, dins d’un grup complicat per la categoria dels rivals, però a la volta molt motivant”.

Paper important li adjudica Palop a l’afició del Alcoyano:Conec molt bé a l’afició de l’Alcoyano; conte amb la seva ajuda, palpe en el carrer la il·lusió que tenen i sé positivament que eixe pulmó número 12 en Alcoi trau molts punts i amb ells traurem abans eixos partits que es compliquen i nosaltres per la nostra part amb bon joc, treball, compromís i ganes de créixer com a jugadors, farem la resta. Però torne a recalcar la importància d’eixa massa social que té l’Alcoyano i que de segur ens portarà cap amunt”.

L’esquema de joc el té clar, l’entrenador blanc i blau: “el model de joc que practicarem l’he recopilat de la llarga llista d’entrenadors que he tingut, em quede amb les sabies ensenyances de tot ells, l’anàlisi que dels rivals podia fer des de la porteria ens farà desenrotllar un sistema de joc equilibrat, ben assentats darrere i aprofitant el control de joc per a crear ocasions i tindre un bon balanç entre els gols aconseguits i els rebuts. Sobre tot l’objectiu és aconseguir equilibri en el joc, i tractar d’aconseguir-ho amb rapidesa, ja que considere molt important l’inici tant en lliga com en Copa on devem tractar de demostrar a tots que estem ací i que l’Alcoyano serà un equip important i que intenta marcar un poc el territori”.

Porter amb personalitat, treballador incansable, la seva carrera està plena de títols però el d’Alcúdia es queda amb el reconeixement que li fan els aficionats sobretot de València i Sevilla per la seua trajectòria, guardant molt bon record de totes les seves presències amb la selecció espanyola que li van arribar als 34 anys.

El seu cos tècnic el completen David Bellvert, com a segon entrenador, un tècnic al qual l’unissen 15 anys i que en l’organigrama de l’Arsenal anglés hi ha desenrotllat part de la seva tasca. Rafa Pichardo serà el preparador físic; el San Roque de Lepe ha sigut un dels seus principals conjunts. Francisco Alcoba, “Curro”, que ha treballat per al Sevilla i el San Roque, serà la persona encarregada de l’anàlisi dels rivals i per últim Juanjo Roa, l’última incorporació, serà l’entrenador de porters.

Font: José Carlos Plà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *