foradia elgrat

Alcoi tindrà els llibres de text gratuïts amb la #Xarxallibres

• Alcoi s’acollirà al programa #XarxaLlibres impulsat pel Govern Valencià • 7000 estudiants de primària i ESO alcoians tindran els llibres gratuïts • Les famílies rebran 200 euros per la compra dels llibres de text • La Diputació d'Alacant del PP farà boicot al programa #Xarxallibres

XarxaLlibres alcoi

El pla #Xarxallibres garanteix l’accés gratuït a llibres de text i que s’iniciarà de forma immediata en el curs escolar 2015-2016.

Aquests dies el consell i el President de la Generalitat Ximo Puig, va anunciar que els llibres de text seran gratuïts amb el pla #Xarxallibres, per als escolars d’educació primària i secundària dels centres escolars sostinguts amb fons públics. L’accés a llibres de text gratuïts és un dret per això, en paraules del President “des d’aquest moment el concepte general d’ensenyament públic i gratuïta inclou també l’accés als llibres de text”. L’objectiu és “igualar als ciutadans més enllà de la seua posició econòmica”.

Les famílies rebran 200 euros per la compra dels llibres de text: els pares que han comprat els llibres deuran guardar la factura per a presentar-la abans del final del primer trimestre a l’ajuntament, qui gestionara la devolució de 100 euros. En el mes de juny, les famílies retornaran al col·legi els llibres que estiguen en bon estat i rebran 100 euros més.

El programa #Xarxallibres serà sufragat a parts iguals per la Conselleria, Diputació i pels Ajuntaments que voluntàriament s’acullen, l’Alcalde d’Alcoi Toni Francés anuncia que “l’Ajuntament d’Alcoi aporta’al 33% del cost d’aquest programa que garantirà la gratuïtat dels llibres de text a prop de 7000 estudiants alcoians”.

Amb aquest pla durant tot el curs es pretén implicar tant a pares com a alumnes en la cura del material escolar ja que a final de curs es retornaran els llibres al centre. A més, amb la devolució dels llibres s’iniciarà la creació d’un banc de llibres públic, gestionat per la comunitat educativa dels col·legis, perquè les famílies puguen adquirir els llibres per al següent curs escolar de forma gratuïta.

Així mateix, Toni Francés ha mostrat el seua preocupació i indignació per la negativa del PP en la Diputació d’Alacant amb el suport de Ciudadanos, a sumar-se a aquesta proposta, la qual cosa podria posar en risc que els alcoians i el conjunt de la ciuatadania de la província d’Alacant puguen beneficiar-se de la gratuïtat dels llibres de text. Toni Francés ha afirmat que “aquesta postura demostra una vegada més que el PP ha estat sempre en contra dels avanços socials i de les conquestes de drets, però esperem que recapaciten i la Diputació aporte els fons que li corresponen perquè els ciutadans no li perdonarien un boicot al programa #Xarxallibres.”

L’alcalde destaca la necessitat d’una mesura que constitueix una vertadera aposta per l’educació i per la igualtat d’oportunitats, en uns moments en els quals les famílies necessiten de tot el suport de les administracions públiques, el govern valencià presidit per Ximo Puig aposta per l’ampliació de drets per a tots els valencians i valencianes.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *