lasarga ajualcoitel

Excursió pel patrimoni industrial urbà i nou cicle de rutes ‘Descobreix Alcoi’

• La pròxima excursió d’aquest cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic” està programada per al diumenge 27 de setembre, i recorrerà el paratge del Plans per conèixer els testimonis de la Colònia Agrícola que es va crear en 1910 • A més la regidoria de Turisme continua amb les rutes guiades per la ciutat amb ‘Descobreix Alcoi”

alcoi industria

Dins del cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”, el darrer diumenge 30 d’agost va tindre lloc una nova ruta per conèixer i gaudir del patrimoni industrial urbà, organitzada mensualment per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi juntament amb el Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó i el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics.

La Ruta pel Patrimoni Industrial Urbà va ser seguida per 45 assistents, els quals van rebre les explicacions de l’historiador Gabriel Guillem, que va informar i guiar el grup per les diferents àrees urbanes d’Alcoi on es localitzen destacats exemples de l’arquitectura industrial dels segles XIX i XX.

La pròxima excursió d’aquest cicle està programada per al diumenge 27 de setembre, i recorrerà el paratge del Plans per conèixer els testimonis de la Colònia Agrícola que es va crear en 1910. La reserva de places d’autocar es podrà fer al Museu Arqueològic (tel. 966331571) en horari de matí, a partir del dia 14 de setembre.

‘Descobreix Alcoi’: dos noves rutes per descobrir Alcoi en la tardor

Cinc rutes per AlcoiA més la regidoria de Turisme continua amb les rutes guiades per la ciutat amb ‘Descobreix Alcoi”, que tan bona acollida han tingut al mes de juliol i agost. Aquesta campanya està divida segons les estacions de l’any i ara s’inicia ‘Descobreix Alcoi en la Tardor’.

Aquest divendres 4 de setembre, va començar la campanya ‘Descobreix Alcoi a la tardor’, que inclou cinc rutes, dos d’elles noves, que continuen sent gratuïtes durant els mesos de setembre i octubre.

Les rutes  de descobreix Alcoi en la Tardor són les següents :

  •  “Alcoi en temps de guerra”. Tots els dilluns d’11 a 13 hores.
  • “Alcoi a través de la seua història”. Tots els divendres d’11 a 13 hores.
  • “Ruta europea del modernisme”. Tots els dissabtes d’11 a 13h.
  • “La ciutat dormida”. Tots els dissabtes de 18 a 20 hores.
  • “Respira la Font Roja“. Tots els diumenges d’11 a 12.30 hores.

L’eixida de totes elles, excepte les dues últimes s’efectua en la Tourist Info, en canvi, la ruta de “la ciutat dormida” tindrà l’eixida des del cementeri municipal i, “respira la Font Roja” des del centre d’informació Font Roja Natura. Per a realitzar la inscripció es podrà telefonar al 96.553.71.55 o, utilitzant el nou sistema d’inscripcions de la web de Tourist Info en alcoyturismo.com.

Segons explica la regidora de Turisme Lorena Zamorano, “aquestes rutes estan dirigides als turistes que passen la seua estada en la costa i que s’acosten a l’interior per a conèixer la zona i, a la gent que viu a la nostra ciutat i la comarca i vulguin saber més sobre Alcoi”. Per aquest motiu, continuarem repartiran publicitat en hotels i en altres punts de localitats costaneres perquè els turistes puguen inscriure’s. A més, Zamorano recorda que “el SERVEF ha seleccionat el Guia Habilitat, seguint el procés que marca la subvenció de Conselleria”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *