foradia subscriutegrat

Paco: “el capitalisme consisteix en abusar més i més dels xicotets”

• El Poble és Savi: el TTIP canviarà les nostres vides • Aquesta entrega volem comentar amb els nostres veïns d’Alcoi sobre aquest tema: Parlem amb Paco

Coneixes el TTIP, Tractat Trasatlàtic de lliure comerç? Difícilment, si t’informes normalment de l’actualitat a través dels grans mitjans de comunicació. No obstant això, en els diaris digitals d’internet s’està prestant molta atenció a aquest Tractat. I amb raó. D’aplicar-se aquest nou Tractat, que ja està discutint-se a les institucions europees, la nostra vida es veurà afectada.

Es tracta d’una mena de nova Constitució Europea, un nou marc legal que té com a objectiu el foment del comerç entre Europa i els Estats Units. Aquest Tractat donarà legalment més poder a les grans empreses multinacionals, les quals tindran més capacitats per a influir en les lleis que s’apliquen als països.

Segons el TTIP, les grans empreses tindran la potestat de demandar als Estats nacionals en el cas que aquestos implanten, encara que siga democràticament, polítiques que no amplifiquen els seus interessos.

Per altra banda, el TTIP obrirà la porta legal, per exemple, a productes alimentaris transgènics poc (o res) saludables; a la privatització dels serveis públics; i al retrocés dels drets laborals.

Aquesta nova entrega d’El Poble és Savi volem comentar amb els nostres veïns d’Alcoi sobre aquest tema.

paco el poble es sa vi alcoi

Parlem amb Paco./lesmuntanyes.com

Alcoià de tota la vida, Paco no coneix el TTIP. Però només li comencem a explicar de què tracta, ens comenta: “jo ja sé de què va això i et dic: és una desgràcia per a les societats, perquè el capitalisme consisteix en abusar més i més dels xicotets”. Aquest tractat suposarà llevar capacitats als petits comerços; i no soles això, continua Paco, i als treballadors menys drets”.

El mercat Comú Europeu ha sigut l’engany número u del capitalisme. El que passa és que la majoria de polítics pensen que ‘rio revuelto ganancia de pescadores’: s’ho han portat tot i a Espanya l’han deixat pobre”.

Amb l’entrada d’Espanya a Europa, continua Paco, la societat ha eixit perdent, a escala industrial, perquè a conseqüència hem perdut la majoria de la nostra indústria; a escala de drets laborals, perquè hem normalitzat el treball precari… Paco ens comenta que, ell és europeu, però si d’ell depenguera “Espanya eixiria ràpidament del Mercat Comú Europeu”.

Ara tenim un desastre perquè els nostres polítics no poden ser més lladres. Això és conseqüència d’una traïció dels partits polítics majoritaris i dels sindicats, que porten callats anys. I mentre no rebente aniran tots omplint-se les butxaques”.

Segons Paco, hauria d’haver-hi un govern central que s’encarregue de recaptar tots els diners que necessita el país. “Perquè encara que Rajoy no ho diga, en Espanya estem en plena fallida, ja que tenim un deute del 100% del nostre PIB. Com diu Paco, “cal reestructurar el deute, no retornar ni un centau, això és prioritari“.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *