foradia elgrat

David Pastor il·lustrarà la portada de la Revista de Festes

• L'artista i professor, especialitzat en art sacre de gran format, és autor de dos murals del santuari de María Auxiliadora

david-pastor-revista-festes

L’art de David Pastor (Alcoi, 1971) il·lustrarà la portada de la Revista de la Festa de Moros i Cristians del 2017. L’Associació de Sant Jordi ha confiat l’encàrrec a un artista de marcat caràcter figuratiu, l’obra del qual destaca en nombroses esglésies de la Comunitat Valenciana. Un bon exemple són els murals dedicats a Sant Francisco d’Assís i a la indústria alcoiana, tots dos en el santuari de María Auxiliadora d’Alcoi.

David Pastor dibuixarà la portada d’una revista en la qual ha col·laborat des de 1994 i que, des de la seua presentació, l’1 d’abril, s’encarrega anualment d’anunciar la Festa de Moros i Cristians, per a la qual també ha treballat. Pastor va dissenyar els vestits del boato de l’alferes de la filà Creuats, en 2006. Cinc anys abans, en 2001, va anar l’autor del cartell anunciador del Romiatge a la Font Roja en honor a la Verge dels Lliris.

Pastor va consolidar en la facultat de Sant Carles de València el talent demostrat des de xiquet amb dissenys, còmics i il·lustracions de tota índole. Allí es va llicenciar en Belles arts, en l’especialitat de dibuix. Un any després, en 1996, va començar a dedicar-se a la docència. Actualment exerceix com a professor de Secundària i Batxillerat en el Col·legi Almedia de Callosa d’en Sarrià. Fa classes d’Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, Dibuix Tècnic i Història de l’Art.

Un de les fites de l’obra de Pastor és la decoració de santuari de María Auxiliadora d’Alcoi. Durant tres anys es va dedicar al mural de Sant Francisco d’Assís, de 60 metres quadrats i de gran complexitat tècnica per la curvatura de la superfície. En 1999, quan va finalitzar la primera obra, va començar a treballar en l’altar de San José, que representa un homenatge a la indústria alcoiana, i que va ser inaugurat en 2003.

en 2015, va anar en la Fira del Llibre de València, on va presentar els seus treballs entorn de la figura del cantautor Ovidi Montllor”

L’obra de David Pastor està present en nombrosos temples de la Comunitat Valenciana amb obres religioses de gran format. Ha decorat la capella de Sant Antonio de Pàdua, al Campello, el baptisteri de la de les Alqueries, a Castelló, o el sagrari de l’església major de Castell del Castell de Guadalest. Ara treballa per a aquesta mateixa església en un retaule de deu quadres sobre l’Asunción de la Verge.

A la seua activitat professional, Pastor suma la participació en 24 exposicions al llarg de tot el territori valencià. L’última mostra, en 2015, va anar en la Fira del Llibre de València, on va presentar els seus treballs entorn de la figura del cantautor Ovidi Montllor. Sobre l’artista alcoià també ha exposat a Alcoi.

 

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *