foradia cdturisme

Participació

• Per la Junta directiva Associació de Veïns de la Zona Nord

Foguera Zona Nord

Foguera reivindicatica./

L’Associació de Veïns de la Zona Nord, davant d’una sèrie d’esdeveniments que vénen produint-se en la política de la nostra ciutat, volem eixir al pas, per reflexionar sobre allò tan essencial com és la PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

Fa uns dies apareixia en premsa, un article del Periodista Javier Llopis, on parlava de l’actual situació de les associacions de veïns d’Alcoi (que coincidim en alguns aspectes i podem raonar uns altres) en el qual es comentava que els partits polítics posaven com a bandera la participació ciutadana en els seus programes electorals.

Creiem que cadascú pot tindre un punt de vista distint pel que fa a la participació, fins i tot podem entendre que els polítics i governants no coincidisquen amb el nostre perquè això significa, haver d’escoltar, haver de perdre poder de decisió i cedir-lo al ciutadà.

Els últims fets ho confirmen, convocar-nos ràpidament, sense pausa i per a que en un termini de 15 dies aportem idees sobre un projecte ja definit com es el del pont de Sant Jordi. Les jornades sobre pressupostos participatius on només la ciutadania podem participar en el capitòl d’inversions i en un 9% (enguany 400.000€), es com fer la carta als reïs, nosaltres entenem que els pressupostos van més enllà i, al menys caldria formació de com es fan i com saber llegir-los. Estem en un punt de simulació participativa.

Mentrestant, projectes com les voreres, la rotonda a l’entrada d’Alcoi, el que passarà a la Plaça d’Al-azraq, la zona de darrere d’Eroski, són silenciats i no compartits amb la ciutadania, creiem estar a temps d’esmenar postures.

A Alcoi estem patint per no donar cabuda a la participació en projectes que han destruït part del nostre patrimoni o aquells que els costos econòmics han hipotecat les arques municipals, i ens han privat de poder decidir atendre algun que altre projecte mes necessari. Ens referim a situacions “Kafkianes” que ens ha portat els interessos no sempre clars, de particulars i polítics. Aquest article vol ser per tant un toc d’atenció.

Creiem, que podem ser interlocutors vàlids, perquè participar és compartir, prendre part d’allò que ens interessa. Volem participar en la nostra societat, exercint cada un la seua responsabilitat però, propiciant una consciència critica de ciutadans lliures, protagonitzant el nostre present i mirant cap al futur.

La participació és debat, diàleg, disputa, critica constructiva, obrir la ment, aportació de vista diferents però sempre enriquidor, sense interessos partidistes i economicistes.

Sincera i honradament la nostra associació creu haver col·laborat i participat al llarg de la seua història, sempre en benefici dels interessos dels nostres veïns i ciutadans i així volem continuar fent-ho, inclús tenint punts de vista diferents.

Font: Junta directiva Associació de Veïns de la Zona Nord./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *