foradia subscriutegrat

Gilberto “A través del futbol es beneficien uns governs a altres”

• El Poble és Savi: Catalunya • El 27 de setembre, la población catalana s'ha expressat mitjançant les urnes comentem amb Gilberto com veu ell la situació

Les relacions entre Catalunya i l’Estat espanyol estan travessant un moment de tensió. D’una banda, observem una Catalunya que vol ser considerada nació i que, per una infrafinanciació i per no ser escoltada, cada dia se sent menys representada per les decisions del govern d’Espanya.

D’altra banda, un govern espanyol que no mostra una actitud de diàleg (les recents paraules del Ministre Pedro Morenés ho diuen tot: “si tothom compleix amb el seu deure, no caldrà cap actuació de l’Exèrcit a Catalunya”).

D’intermediaris entre el conflicte, els grans mitjans de comunicació, amb els seus interessos, per suposat. Enmig del conflicte, i suportant, a més, el pes de les conseqüències de les polítiques de retallades i austeritat, la població catalana. I “en l’altre enmig” la població de la resta d’Espanya, escoltant com ens expliquen el conflicte els intermediaris comunicatius.

El 27 de setembre, la población catalana s’ha expressat mitjançant les urnes el camí que vol agafar: el de la independència, el del diàleg, el del canvi econòmic, el de l’abstenció…

Comentem amb els nostres veïns d’Alcoi com veuen ells la situació.

el poble es savi alcoi gilberto

Parlem amb Gilberto en El Poble és Savi./ lesmuntanyes.com

Quins creus que són els principals problemes de Catalunya, Gilberto?Problemes a Catalunya hi ha molts, i si afegim el tema del futbol, més encara. El futbol és política també, des de l’època de Franco ha tapat molta cosa. A través del futbol es fa política, es beneficien uns governs a altres”.

Gilberto no creu que una hipotètica independència de Catalunya resolga molt, ni a Catalunya ni a Espanya. Al contrari, podria incrementar els problemes econòmics i socials. Respecte a la independència, Gilberto opina: “jo sóc alcoià, per la meua part, que es queden en l’Estat espanyol, però si fan la independència, jo, un servidor, no en tinc res en contra”.

I… respecte al tema de la corrupció a Catalunya, com veus el panorama? “Furtar sempre s’ha furtat, encara que ara més que mai; i altra diferència és que abans, en l’època del ‘tio Paco’, no ens assabentàvem; però és clar que hem de saber-ho”.

Per altra banda, Gilberto confia en què amb un canvi de govern resolguem en bona part el problema de la corrupció. A aquest respecte opina: “Jo crec que una dona governant seria més eficaç, perquè les dones tenen altre tipus de sensibilitat, escolten més i són més comprensives”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *