foradia cdturisme

Els pressupostos participatius ja estan en marxa

• 36 propostes s’han arreplegat ja des de l'inici del mes d'octubre • Gran part d’elles tracten de temes com reparacions d’obres, neteja, millora de zones comunes o connexions entre barris • Des de l'Ajuntament reconeixen que es tracta d'un procés que cal anar millorant.

IMG_1525Els ciutadans alcoians poden ja aportar les seues propostes per a millorar la ciutat a través dels pressupostos participatius.

Un total de 400.000 euros que els alcoians podran decidir en què deuen ser invertits. Fins el moment, i des que es posara en marxa a principi d’octubre s’han rebut un total de 36 propostes, 26 de les quals han arribat a través del mail, mentre que les 10 restants ho han fet a través de les urnes.

La regidora de Transparència i Democràcia Participativa, Maria Baca, ha explicat que les propostes rebudes fins al moment tracten temes com reparacions d’obres, neteja, millora de zones comunes o connexió entre barris.

La regidora ha reconegut que hi ha certa resistència a la participació en les assemblees convocades per fer les propostes per als pressupostos participatius i que per aquest motiu s’ha d’ adaptar les necessitats al segle XXI: “Hem afegit les urnes però de cara a posterior convocatòries volem implementar algunes propostes que han funcionat en altres ciutats”. I ha assegurat que siguen 10 o 100 propostes, estes van a ser importants per que les han fet arribar persones que volen donar la seua veu i participar activament en la seua ciutat.

Des de l’Ajuntament reconeixen que es tracta d’un procés nou que cal anar millorant: “Els anteriors responsables van crear el departament des de zero i falta articular diferents departaments municipals perquè la gestió siga més eficient” ha argumentat Baca i ha afegit que “amb polítics constructius, tindrem més ciutadans participatius”.

Les propostes poden fer-se fins finals del mes d’octubre en les assemblees, a través del mail (alcoiparticipa@alcoi.org) o a través de les urnes disposades en les Biblioteques d’Alcoi, en l’Oficina d’Informació i en els mercats municipals

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *