lasarga

Guanyar Alcoi proposa més de mig milió d’euros en Plans d’ocupació

• Donar una eixida temporal i digna a aquells col·lectius més afectats per la crisi • 530.000 € destinats a contractar aturats i millorar l'estat de la ciutat.

Guanyar ha presentat una desena d’esmenes a l’actual proposta de pressupost del Govern del PSOE, entre les quals destaquen les destinades a l’ocupació i la promoció econòmica, a través de Plans d’Ocupació.

Segons la portaveu Estefania Blanes, amb els plans d’ocupació està oberta l’oportunitat de donar una eixida temporal i digna a aquells col·lectius més afectats per la crisi com les persones aturades amb una major dificultat d’inserció laboral i a la vegada, “es realitzarien treballs d’interés públic i social que revertirien en benefici de tota la ciutat“.

Els Plans d’Ocupació se centraran en el manteniment de parcs i jardins, en la millora d’infraestructures urbanes, voreres i paviments, i en la part de la neteja viària relacionada amb els animals. Es tracta de Plans d’Ocupació per a la millora dels serveis a la ciutadania.

En total hi haurien 530.000 € destinats a contractar aturats i millorar l’estat de la ciutat, els diferents espais verds, els carrers amb millores a voreres i paviments, i els equipaments necessaris.

La regidora afegeix que aquesta proposta, que no suposarà cap despesa no contemplada en els nous pressupostos, és molt més positiva que privatitzar aquests serveis, ja que l’Ajuntament podria ajudar a famílies necessitades donant-los feina, formant-los i augmentant la seua experiència laboral.

Cal recordar que al passat mes de juliol, Guanyar Alcoi ja va presentar al Govern diverses propostes per als pressupostos del 2017, com per exemple la constitució d’una empresa pública, l’estudi de les recuperacions de serveis bàsics, la creació i posada en marxa del Consell de Cultura o la consecució d’una Mesa de treball per a la recuperació i revitalització del Centre Històric.

Respecte al Consell de Cultura, Guanyar també demana una partida per aquest espai que permeta la coordinació de les propostes, idees i projectes que sobre un mateix tema preparen diferents col·lectius culturals.

Una despesa d’aquesta partida estaria destinada a engegar de nou la Mesa d’immigració i l’assessorament i interpretació per a immigrants. I, a més a més, algunes partides menors per executar les propostes aprovades pel Plenari al llarg de l’any 2016, com l’adquisició d’un sonòmetre per avaluar i controlar el soroll a la ciutat, la instal·lació de sombralls als camps de futbol del Francisco Laporta i pel compliment de la llei de Memòria Històrica.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *