foradia pressupostparticipatiualcoi

El diumenge tindrà lloc el canvi d’hora

• Arriba l'horari d'hivern, toca avançar o endarrerir el rellotge? • El diumenge dia 25 d'octubre tindrà lloc el canvi d'hora, recuperant l'horari d'hivern • Per tant els alcoians dormiran una hora més o una hora més per gaudir de la nit del Mig-Any fester

reloj corre 1 hora+ alcoiEl canvi d’hora es produeix, com és habitual, en iniciar-se l’últim diumenge d’octubre. Toca avançar o endarrerir el rellotge?.

A les 3 de la matinada hora peninsular del diumenge 25 d’octubre, caldrà retardar el rellotge fins a les 2 (les 2 de la matinada a Canàries passaran a ser la 1), amb el que aquest dia tindrà, oficialment, una hora més.

La matinada del 25 d’octubre entrarà en vigor l’horari d’hivern la qual cosa ens donarà una horeta més de descans dominical, per tant els alcoians aquest diumenge podran dormir una hora més o tindran una hora més per gaudir i allargar la nit del Mig-Any fester.

L’objectiu principal d’aquest endarreriment d’hora és el de reduir el consum d’energia i equiparar el començament de la jornada laboral amb les hores de llum natural. La justificació d’aquest canvi, que no convenç a tothom, no és una altra que acaba l’horari d’estiu per donar pas al d’hivern.

Segons l’Observatori Astronòmic Nacional aquesta és l’època de l’any en què el dia s’escurça més ràpidament. El Sol surt cada dia una mica més tard que el dia anterior i a la tarda es posa abans, sent l’escurçament del dia especialment apreciable a les tardes. En definitiva, a la tardor el temps en què el Sol està per sobre de l’horitzó es redueix en gairebé tres minuts cada dia a la península.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *